Περίπου δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση του Μουντιάλ του Κατάρ και ενώ έχει γνωστοποιηθεί ότι η διοργάνωση του 2026 θα φιλοξενηθεί στη Βόρειο Αμερική (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Μεξικό, Καναδάς), αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

Οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών των Αργεντινής, Ουρουγουάης, Χιλής και Παραγουάης ανακοίνωσαν την κοινή τους υποψήφια για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, σε σημερινή (07/02) συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Αργεντινής, στο Μπουένος Άιρες.

Πρόκειται για ένα… επετειακό τουρνουά, 100 χρόνια μετά το πρώτο Μουντιάλ που διεξήχθη στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο στον τελικό με αντίπαλο στην Αργεντινή. Η Ουρουγουάη δεν μπορούσε να στηρίξει οικονομικά το πρότζεκτ και ζήτησε τη συνεργασία άλλων χωρών της Νότιας Αμερικής για τη διοργάνωση του τουρνουά. Η Βραζιλία δε θα μπορούσε να συμμετάσχει, λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014. Η FIFA θα αποφασίσει την ανάθεση του Μουντιάλ του 2030 στο 74ο συνέδριο της που θα πραγματοποιηθεί το 2024.

Μουντιάλ 2030: Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία και Ελλάδα θέλουν να αναλάβουν από κοινού τη διοργάνωση

Στις 04/08, η ιστοσελίδα cairo24 ανέφερε σε δημοσίευμα ότι πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση, προκειμένου να καθορισθούν οι τελικές ρυθμίσεις για την τελική υποβολή υποψηφιότητας για φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030.

Μάλιστα, το άρθρο τόνισε ότι ο Υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας της Αιγύπτου, Ασράφ Σόμπχι, εξέφρασε την πρόθεση να κατασκευασθεί ένα μεγάλο γήπεδο στο Ελ Αλαμέιν, ώστε να προστεθεί στα στάδια της χώρας που είναι ικανά να φιλοξενήσουν αγώνες της διοργάνωσης, ενώ, θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της συνάντησης στην αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Αν ισχύουν οι συγκεκριμένες πληροφορίες, η Ελλάδα θα μπορούσε να «στεγάσει» αγώνες του Μουντιάλ σε αρκετά νέα γήπεδα, καθώς, εκτός από την «Αγιά Σοφιά», έως το 2030 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και εκείνα των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, ενώ, υπάρχουν επίσης το «Σπύρος Λούης» και το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Διαβάστε ακόμη: