«Ο Λουίς Ρουμπιάλες και ο Φερνάντο Γκόμες, επικεφαλής των ομοσπονδιών της Ισπανίας και της Πορτογαλίας θεωρούν ότι δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο για να μεταδώσει έντονα ένα μήνυμα, το οποίο θα χρησιμεύσει ως πηγή έμπνευσης στο μέλλον», αναφέρθηκε στην ανακοίνωση.

«Η υποψηφιότητα ενισχύει τους δεσμούς με την Ευρώπη δημιουργώντας ελπίδα και παρέχοντας εργαλεία ανασυγκρότησης στον ουκρανικό λαό, που εξέφρασε την υπερηφάνεια και την ευγνωμοσύνη του για τη συμμετοχή σε αυτό το έργο», υπογραμμίσθηκε.

Πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής θα είναι ο Αντόνιο Λανάνχο. Ένδεκα ισπανικά γήπεδα και τρία πορτογαλικά θα συμμετάσχουν στον φάκελο που θα κατατεθεί. Κατά πάσα πιθανότητα, η Ουκρανία θα φιλοξενήσει έναν όμιλο της διοργάνωσης.

Η εφημερίδα «Τάιμς», σε χθεσινό δημοσίευμα (04/10), είχε αποκαλύψει τις προθέσεις των τριών χωρών. Η πρόταση βασίζεται στην ιδέα ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να αποκαταστήσει την ελπίδα και την ειρήνη, καθώς η Ουκρανία βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία εδώ και 7.5 μήνες.

Οι διοργανωτές αναμένουν ότι έως το 2030, η ρωσική εισβολή θα έχει τερματισθεί. Οι Ουκρανοί θεωρούν ότι η ανοικοδόμηση της χώρας θα έχει αρχίσει πολύ νωρίτερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Σαουδική Αραβία προσπαθεί να καταθέσει κοινό φάκελο μαζί με την Αίγυπτο και την Ελλάδα. Στη διεκδίκηση της διοργάνωσης θα εισέλθουν και χώρες της Νοτίου Αμερικής με την Αργεντινή, την Ουρουγουάη, την Παραγουάη και τη Χιλή να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Διαβάστε ακόμη: