Αλλαγές στον MSCI Greece βλέπουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.

Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας εκτιμούν ότι στις αλλαγές που θα ανακοινώσει η MSCI στις 10 Αυγούστου, είναι υψηλή η πιθανότητα η Τράπεζα Πειραιώς να προαχθεί στον δείκτη της MSCI Greece Standard, ενώ μικρή είναι η πιθανότητα η Τέρνα Ενεργειακή να υποβιβαστεί στον μικρότερο δείκτη MSCI Greece Small Cap.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η κεφαλαιοποίηση της Τρ. Πειραιώς , όσο και το free float cap είναι πάνω από το τρέχον όριο για συμμετοχή στον δείκτη MSCI Greece Standard κατά ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες προσθήκης της.

Όσον αφορά τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, η περίπτωση της διαγραφής συγκεντρώνει χαμηλή πιθανότητα, καθώς το free float της κεφαλαιοποίησης της εταιρείας είναι κοντά στο ελάχιστο όριο για να διαγραφεί από τον δείκτη MSCI Standard και να εισέλθει στο μικρότερο δείκτη MSCI Greece Small Cap, αλλά εξακολουθεί να είναι κατά 8% περίπου υψηλότερη από το επίπεδο cut-off.

Επιπλέον, η συνολική κεφαλαιοποίηση της εταιρείας βρίσκεται κοντά στο ελάχιστο επίπεδο για να επαναταξινομηθεί ως μικρή κεφαλαιοποίηση για την επερχόμενη αναπροσαρμογή.

Διαβάστε ακόμη: