Στις κορυφαίες επιλογές (top picks) για την περιοχή της Αναδυόμενης Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΕΜΕΑ), πρόσθεσε η Morgan Stanley τις μετοχές των Mytilineos και Τράπεζας Πειραιώς (αντί για την Eurobank).

Τράπεζα Πειραιώς

Για την Τράπεζα Πειραιώς, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα δίνει  σύσταση overweight με τιμή στόχο στα 4,27 ευρώ και ανοδικό περιθώριο για τη μετοχή στο 22%.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, η μετοχή έχει σημειώσει ισχυρή υπεραπόδοση φέτος, υποστηριζόμενη από τις αναβαθμίσεις στα κέρδη, τη διαρθρωτική μακροοικονομική ανάκαμψη και τις φθηνές αποτιμήσεις.

Mytilineos

Όσον αφορά τη μετοχή της Mytilineos, η σύσταση από τη Morgan Stanley είναι overweight,,ε τιμή στόχο στα 43 ευρώ ανά μετοχή και ανοδικό περιθώριο 16%.

Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα,  η Μυτιληναίος προσφέρει ένα μοναδικό τρίπτυχο μοντέλο επιχειρηματικότητας, με επιχειρηματικές δραστηριότητες που έχουν ισχυρές συνέργειες, διαφοροποιημένη ανάπτυξη στον τομέα της ενέργειας και μια επιχείρηση μετάλλων που έχει ταμειακή ρευστότητα και παράγει ταμειακές ροές. Η μετοχή προσφέρει μια σημαντική σχέση κινδύνου και απόδοσης με βάση την ποιοτική ανάπτυξη, το σταθερό ιστορικό εκτέλεσης, τις προοπτικές αναβάθμισης των κερδών, καθώς και τη φθηνή αποτίμηση σε 6 φορές για το 2024 τον δείκτη EV/EBITDA, με μια έκπτωση 19% και 9% σε σχέση με τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας/αλουμινίου.

Διαβάστε ακόμη: