Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του έτους, ανακοίνωσε η αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley, στα οποία ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών.

Τα κέρδη για τους πρώτους τρεις μήνες έφτασαν τα 3,41 δισ. δολάρια.

Η αμερικανική τράπεζα ανέφερε κέρδη 2,02 δολάρια ανά μετοχή.

Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street. Η μέση εκτίμηση έξι αναλυτών που ρωτήθηκαν από την Zacks Investment Research ήταν για κέρδη 1,69 δολάρια ανά μετοχή.

Η Morgan Stanley κατέγραψε έσοδα 26,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του έτους. Τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν 15,14 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας επίσης τις προβλέψεις των αναλυτών της Wall Street. Έξι αναλυτές που ερωτήθηκαν από την Zacks ανέμεναν 14,47 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω τρίμηνο ήταν το πρώτο με τον Τεντ Πικ να βρίσκεται στο τιμόνι ως Διευθύνων Σύμβουλος, αντικαθιστώντας τον Τζέιμς Π. Γκόρμαν.

Η θητεία του Πικ ξεκίνησε σε ένα δύσβατο περιβάλλον, καθώς τα υψηλά επιτόκια έχουν παρακινήσει τους πελάτες διαχείρισης περιουσίας της τράπεζας να μετακινήσουν χρήματα σε τίτλους υψηλότερης απόδοσης, μεταδίδει το CNBC.

Οι αναλυτές είναι πιθανό να αμφισβητήσουν τον Πικ σχετικά με αναφορές ότι πολλές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ερευνούν τη Morgan Stanley για πιθανές ελλείψεις στον τρόπο με τον οποίο ελέγχει τους πελάτες για το τμήμα διαχείρισης περιουσίας της.

Διαβάστε ακόμη: