Καθώς η ύφεση στις δημόσιες εγγραφές της Wall Street και τις συγχωνεύσεις «βαθαίνει» εφέτος, κορυφαίες συμβουλευτικές εταιρείες, όπως η Morgan Stanley, η Bank of America και η Citigroup έχουν στραφεί σε περικοπές θέσεων εργασίας, τις τελευταίες εβδομάδες. Η Morgan Stanley σχεδιάζει να καταργήσει περίπου 3.000 θέσεις εργασίας έως το τέλος Ιουνίου, βάσει πληροφοριών ατόμου με γνώση των σχεδίων.

Αυτό, ισοδυναμεί με περίπου 5% του εργατικού δυναμικού της τράπεζας η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη, αν εξαιρεθούν οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι και το προσωπικό υποστήριξης, που θα γλυτώσουν από τις περικοπές. Οι απολύσεις αναμένεται να επηρεάσουν περισσότερο το τραπεζικό και το προσωπικό που ασχολείται με το trading, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι δημόσιες εγγραφές, οι εκδόσεις χρέους και οι συγχωνεύσεις που «τροφοδοτούν» τη Wall Street παρέμειναν όλες υποτονικές εφέτος, μετά και την αυστηρότατη νομισματική πολιτική της Federal Resevre. Για παράδειγμα, ο όγκος των ΑΜΚ είναι 74% χαμηλότερος από πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dealogic.

Για τη Morgan Stanley, οι περικοπές υποδεικνύουν ότι η Wall Street «μάχεται» με τα έξοδα, καθώς η ύφεση παρατείνεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αναμενόμενο. Ήδη, η τράπεζα έχει μειώσει περίπου το 2% του εργατικού δυναμικού από τον Δεκέμβριο, μετέδωσε το CNBC.

Διαβάστε ακόμη: