Να προετοιμαστούν για μια διόρθωση στις τιμές των μετοχών προειδοποιεί ο Μάικ Γουίλσον, επικεφαλής επενδύσεων στην Morgan Stanley, καθώς υπάρχει αβεβαιότητα όσον αφορά τις προεδρικές εκλογές, τα εταιρικά κέρδη και την πολιτική της Federal Reserve.

«Νομίζω ότι η πιθανότητα διόρθωσης 10% είναι πολύ πιθανή κάποια στιγμή από τώρα μέχρι τις εκλογές», είπε ο Wilson σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television. Το τρίτο τρίμηνο «θα είναι ασταθές».

Ο S&P 500 άνοιξε την εβδομάδα στα υψηλά όλων των εποχών και θα σημειώσει το 35ο ρεκόρ κλεισίματος φέτος, εάν κλείσει με κέρδη τη σημερινή συνεδρίαση. Οι προσδοκίες ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια δύο φορές φέτος και ο ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη έχουν ωθήσει τον δείκτη αναφοράς σε άνοδο 17% από την αρχή της χρονιάς  μετά την άνοδο κατά 24% το 2023. Πράγματι, ακόμη και μια μακροχρόνια αρκούδα όπως ο Wilson έχει μετριάσει τον τόνο του από το τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, ένας αυξανόμενος αριθμός επαγγελματιών της Wall Street έχει αρχίσει να γίνεται προσεκτικός ενόψει του τρίτου τριμήνου, μιας εποχικά ταραχώδους περιόδου, ιδίως εν μέσω ενδείξεων υπερθέρμανσης του ράλι.

Ο Scott Rubner της Goldman Sachs είπε ότι αναμένει ένα οδυνηρό διάστημα δύο εβδομάδων που ξεκινά τον Αύγουστο, εάν τα εταιρικά κέρδη απογοητεύσουν. Ο Andrew Tyler στο γραφείο συναλλαγών της JPMorgan Chase & Co. δήλωσε ότι είναι ανοδικός με “ελαφρώς λιγότερη πεποίθηση” από την πρόσφατη αποδυνάμωση των οικονομικών δεδομένων. Και ο Scott Chronert της Citigroup Inc. έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για μια πιθανή υποχώρηση.

Οι επενδυτικές επιλογές της Morgan Stanley

«Η πιθανότητα ανόδου από τώρα μέχρι το τέλος του έτους είναι πολύ χαμηλή, πολύ χαμηλότερη από το κανονικό», δήλωσε ο Γουίλσον της Morgan Stanley, τοποθετώντας τις πιθανότητες οι τιμές των μετοχών να κλείσουν το έτος υψηλότερα από ό,τι είναι τώρα στο 20% με 25%.

Ωστόσο, δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για μια υποχώρηση. Αντίθετα, δήλωσε ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους επενδυτές να αγοράσουν, δεδομένου ότι οι αποτιμήσεις είναι επί του παρόντος “μη συναρπαστικές” μετά τη διψήφια αύξηση του S&P 500 φέτος. Προς το παρόν, ο καλύτερος τρόπος για να παίξει κανείς στο χρηματιστήριο είναι μέσω μεμονωμένων μετοχών και όχι μέσω δεικτών, είπε.

Αυτός και η ομάδα του συνεχίζουν να συνιστούν υψηλής ποιότητας ονόματα ανάπτυξης και γενικά ποιότητα: μεγάλες κεφαλαιοποιήσεις, εταιρείες με καλούς ισολογισμούς και εταιρείες που μπορούν να αποδώσουν τα κέρδη τους. Η δυναμική θα συνεχιστεί, αλλά το πρόβλημα είναι ότι είναι δύσκολο να βρεθούν μετοχές σε αυτές τις κατηγορίες που είναι φθηνές, είπε.

Διαβάστε ακόμη