search

MAIN STREET

Morgan Stanley: Μέχρι το τέλος του έτους αναμένουμε ράλι των αγορών

Μετά από ένα τρίμηνο μεταβλητότητας των αγορών, όπου ο S&P 500 κατέρρευσε στις 3.600 μονάδες, ανέκαμψε στις 4.300 και κατέγραψε διόρθωση στις 3.900, οι επενδυτές νιώθουν μπερδεμένοι

morgan

Μετά από ένα τρίμηνο μεταβλητότητας των αγορών, όπου ο S&P 500 κατέρρευσε στις 3.600 μονάδες, ανέκαμψε στις 4.300 και κατέγραψε διόρθωση στις 3.900, οι επενδυτές νιώθουν μπερδεμένοι. Το ερώτημα που ταλανίζει τους πάντες, όμως, είναι το τι μέλλει γενέσθαι.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Morgan Stanley, Άντριου Σλίμον, οι επενδυτές δε θα πρέπει να ανησυχούν τόσο πολύ για τη δημιουργία μιας bear market. Τα χειρότερα από τα αναμενόμενα πρόσφατα στοιχεία του πληθωρισμού μπορεί, μεν, να οδήγησαν τις αγορές σε πτώση την περασμένη εβδομάδα, αλλά ο Σλίμον υποστηρίζει πως ο S&P θα ανακάμψει μέχρι το τέλος του έτους και θα κυμανθεί κοντά στις 4.700 μονάδες, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 17%.

«Οι τοποθετήσεις των επενδυτών είναι, ως επί το πλείστον, επιφυλακτικές (bearish). Πιστεύω πως κάποια στιγμή το δ’ τρίμηνο του έτους, το αφήγημα αυτό θα αντιστραφεί και ο S&P 500 θα κυμανθεί πολύ υψηλότερα», υπογράμμισε.

Ο Σλίμον βασίζει την ανάλυσή του αυτή σε ορισμένα δεδομένα τα οποία υποδεικνύουν μείωση του πληθωρισμού μετά από το υψηλό Ιουλίου: «Ο πληθωρισμός δεν καταγράφει μεν απότομη μείωση αλλά καταγράφει, δε, πτώση».

Οι δύο μετοχές στις οποίες ποντάρει ο αναλυτής, βασιζόμενος σε στοιχεία της βάσης δεδομένων της TipRanks, είναι οι Alphatec Holdings (ATEC) και Bill.com Holdings (BILL).

Αlphatec Holdings

Πρώτη και καλύτερη η Alphatec η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του υγειονομικού εξοπλισμού. Η Alphatec κατέχει τρεις θυγατρικές οι οποίες καινοτομούν στον τομέα της χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης. Η εταιρεία παράγει νέα προϊόντα τα οποία βελτιώνουν την ευκολία και επιτυχία της χειρουργικής παρέμβασης στους σπονδύλους, κάτι που ενδέχεται να τη μετατρέψει σε ηγέτη του συγκεκριμένου κλάδου.

Οι καινοτόμες αυτές πρακτικές πολλές φορές αποτελούν τεράστια αναπτυξιακή ευκαιρία για εταιρείες όπως η Alphatec, η οποία βάσει των πρόσφατων δεδομένων κατέγραψε αύξηση εσόδων της τάξης των $84 εκατ. φέτος, ποσοστό 35% μεγαλύτερο σε σχέση με το περσινό. Η Alphatec έχει καταγράψει, μεν, περιορισμένες απώλειες από το 2020 και ύστερα, αλλά έχει ακόμα κεφάλαια ύψους $107 εκατομμυρίων έναντι λειτουργικού κόστους ύψους $91 εκατ. Η εταιρεία αναμένεται να έχει ετήσια έσοδα ύψους $325 εκατ. φέτος.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Morgan Stanley, Άντριου Ρανιέρι «την τελευταία δεκαετία, η εταιρεία κατέγραψε μέσο όρο οργανικής ανάπτυξης των τριμηνιαίων εσόδων της, της τάξης του 40% έναντι του 9% των ανταγωνιστών της. Σε αντίθεση με μεγαλύτερες εταιρείες, η ανάπτυξη της Alphatec δε βασίζεται στην ανάπτυξη της όλης αγοράς. Με μερίδιο αγοράς το οποίο κυμαίνεται στο 2,5% η Alphatec έχει ακόμα πολλές ευκαιρίες για ανάπτυξη, ενώ αναμένουμε πως το ποσοστό αυτό θα υπερδιπλασιαστεί στο 6% μέχρι το 2026, με συνολικά ετήσια έσοδα της τάξης των $673 εκατ.».

Ο Ρανιέρι επιλέγει τοποθέτηση «overweight» (buy) στις μετοχές της Alphatec με τιμή-στόχο $13.

Σύμφωνη άποψη με αυτή των αναλυτών της Morgan Stanley φαίνεται πως έχει και η υπόλοιπη Wall Street, αφού πέντε γνωστοί αναλυτές πρόσφατα αξιολόγησαν τη μετοχή ως «Buy».

Bill.com Holdings

Από την τεχνολογία της υγείας στην τεχνολογία του χρηματοπιστωτικού τομέα. Η Bill.com Holdings είναι μία εταιρεία λογισμικού fintech η οποία προσφέρει λογιστικές και οικονομοτεχνικές υπηρεσίες. Το λογισμικό της εταιρείας αυτοματοποιεί και απλουστοποιεί τη γραφειοκρατία αυτή και βελτιώνει την αποδοτικότητα των εταιρειών.

Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Bill.com είναι συνήθως μικρομεσαίου μεγέθους, ενώ πολλοί είναι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τους οποίους συνεργάζεται.

Σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία, η εταιρεία έχει 400.000 πελάτες και ξεπερνά τα $200 εκατ. σε τριμηνιαία έσοδα.

Όπως και πολλές άλλες τεχνολογικές εταιρείες ή εταιρείες του κλάδου, η Bill.com καταγράφει μεν καθαρές ζημιές, αλλά αυτές περιορίστηκαν στα $3,3 εκατ το γ’ τρίμηνο του 2022, σε σχέση με τα $5,8 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Αν και τα έσοδα της εταιρείας αυξάνονται δραματικά, η μετοχή βρίσκεται ακόμη σε πολύ χαμηλά επίπεδα, έχοντας καταγράψει πτώση της τάξης του 36% φέτος, σε σχέση με το μέσο όρο του S&P 500 ο οποίος έχει καταγράψει απώλειες της τάξης του 18%.

Αυτή η μειωμένη αξία της μετοχής αποτελεί και επενδυτική ευκαιρία, σύμφωνα με τον αναλυτή Κιθ Ουάις ο οποίος την έχει χαρακτηρίσει ως «ελκυστική επιλογή βάσει των στοιχείων ποιότητας-τιμής, η οποία διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες λόγω των πωλήσεών της και των συνεργασιών της».

Ο Ουάις επιλέγει τοποθέτηση «οverweight» (buy) για τη μετοχή με τιμή-στόχο τα $220.

Η γενικότερη άποψη της Wall Street συμφωνεί με την ανάλυση του Ουάις, με 19 αναλυτές να έχουν πρόσφατα επιλέξει τοποθέτηση «Buy» αντί 2 «Hold». Αυτή τη στιγμή, η τιμή της μετοχής κυμαίνεται στα $158,84.

Διαβάστε ακόμη: