Χαμηλές  είναι οι πιθανότητες για αλλαγές στον δείκτη MSCI Greece στις 12 Μαΐου, σύμφωνα με τους αναλυτές της Morgan Stanley, κόντρα στις εκτιμήσεις της Societe Generale

Χαμηλές οι πιθανότητες ένταξης της Εθνικής

Για τις πιθανότητες ένταξης της Εθνικής Τράπεζας, οι αναλυτές αναφέρουν ότι «η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας αποτελεί επί του παρόντος μέρος του δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης MSCI Greece και η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας είναι κοντά στο κατώτατο όριο για τον μεγαλύτερο (standard) δείκτη. Ωστόσο, η ένταξή της εξαρτάται από τη διαγραφή της Jumbo.

Αυτό συμβαίνει λόγω του μέγιστου αριθμού εταιρειών που μπορούν να συμμετέχουν στον δείκτη -επί του παρόντος 6, που είναι ήδη ο αριθμός των μετοχών του δείκτη», εξηγούν οι αναλυτές της Morgan Stanley.

«Εάν προστεθεί η Εθνική στον δείκτη MSCI Greece Standard, θα περιμέναμε παθητικές εισροές ύψους 148 εκατ. δολαρίων και αντίκτυπο συναλλαγών 10 ημερών για την κάλυψη», προσθέτει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

Η διαγραφή της Jumbo

«H μετοχή της Jumbo μπορεί να διαγραφεί, αν το κατώτατο όριο που θεωρείται από την MSCI για αυτή την αναπροσαρμογή είναι υψηλότερο από αυτό που χρησιμοποιήσαμε στους υπολογισμούς μας -αλλά η διαφορά μεταξύ των δύο πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 10%, το οποίο είναι απίθανο κατά την άποψή μας.

Εάν διαγραφεί η μετοχή από τον δείκτη MSCI Greece Standard, θα περιμέναμε παθητικές εκροές ύψους 118 εκατ. δολαρίων και αντίκτυπο συναλλαγών 30 ημερών για την κάλυψη», αναφέρει η Morgan Stanley.

Τι εκτιμά η Societe Generale

Την είσοδο των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και της Mytilineos στους βασικούς δείκτες της MSCI αναμένει πλέον η Societe Generale, αλλάζοντας τη στάση της, καθώς και την πιθανή εισαγωγή και των Ελληνικών Πετρελαίων, με διαγραφή της Jumbo, στην επικείμενη αναδιάρθρωση των δεικτών στις 12 Μαΐου (οι αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή στο κλείσιμο της αγοράς στις 31 Μαΐου).

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι πιθανές εκροές της Jumbo θα ξεπεράσουν τα 85 εκατ. δολάρια, ενώ οι πιθανές εισροές για την Εθνική Τράπεζα τοποθετούνται στα 119 εκατ. δολάρια, για τη Mytilineos τα 96 εκατ. δολάρια και τα Ελληνικά Πετρέλαια τα 24 εκατ. δολάρια.

Για τη Mytilineos η SocGen επικαλείται ως αιτία προσθήκης στον δείκτη το Segment Increase, για την Εθνική την κεφαλαιοποίηση (size) Segment Increase, με πιθανότητα mid και για την έξοδο της Jumbo την κεφαλαιοποίηση (size).