Το σενάριο για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα φαίνεται πως συνέτισε τους αρχηγούς των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που πλέον ρίχνουν νερό στο κρασί τους.

Η πλευρά Κασσελάκη που το προηγούμενο διάστημα προέβη σε απολύσεις-διαγραφές στελεχών που μιλούσαν για την σύμπραξη των δύο κομμάτων, έβαλε λίγο φρένο και ζητά από το ΠΑΣΟΚ μορατόριουμ και κοινοβουλευτική σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ για να μην περνάει νομοσχέδια χωρίς αντίδραση ο Μητσοτάκης.

Όμως, και στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης περιμένει την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στα τέλη του μήνα με το πιο πιθανό σενάριο είναι να πηγαίνει το ζήτημα των εκλογών μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, από Οκτώβριο – Νοέμβριο.

Όμως, υπάρχει μία κριτική για αυτή την απόφαση… Όλο αυτό το διάστημα το ΠΑΣΟΚ θα πορευτεί με αμφισβητούμενο αρχηγό; Είναι η πρώτη φορά που στο ΠΑΣΟΚ ο αρχηγός βάλλεται τόσο πολύ από όλα τα στελέχη, που προέρχονται από όλες τις τάσεις.

Την ίδια ώρα ο Χάρης Δούκας προσπαθεί να μαζέψει συμμάχους και από τα δύο κόμματα. Η εκδήλωση Τσίπρα δημιούργησε μία νέα δυναμική πάνω στην οποία κάποιοι χτίζουν ένα μελλοντικό φορέα που θα προσελκύσει στελέχη από όλα τα κόμματα.

Άλλωστε, έχει καταστεί αδύνατο και ίσως και γραφικό το αίτημα για ομοσπονδιοποίηση δύο κομμάτων με το ένα να έχει χρέη, δάνεια και το άλλο να έχει λειτουργικά έξοδα και δικά του ΜΜΕ.

Δεν μπορεί να γίνει τέτοιος προεκλογικός συνασπισμός για πολλούς λόγους αλλά κυρίως γιατί δεν τούς ευνοεί ο νομοθέτης του εκλογικού νόμου.

Όσο υπάρχουν εκκρεμότητες με τις ηγεσίες των δύο κομμάτων, ο χώρος της Κεντροαριστεράς θα είναι σε διαρκή εγρήγορση. Όμως, την ίδια ώρα, αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη δεν θα υπάρχει.

Από όλη αυτή την θολή κατάσταση, τα δύο κόμματα θα συνέλθουν σε βάθος χρόνου που μπορεί να φτάσει και το 2025, ενώ στον ορίζοντα αχνοφαίνεται η δημιουργία ενός νέου φορέα καθώς ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν δημιουργήσει μία κόπωση στους ψηφοφόρους ενώ φορτίζουν αρνητικά το ευρύ κοινό.

Έχουν κυβερνήσει και οι δύο και έχουν χάσει την ικανότητα να κινητοποιήσουν τον κόσμο.

Οπότε μέχρι να ξεμπερδέψουμε από τα εσωκομματικά των δύο κομμάτων και την δημιουργία ενός νέου φορέα, θα μιλάμε για 2025 και… βλέπουμε…

Διαβάστε ακόμη