Ένα βήμα πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε ο Χάρης Δούκας μιλώντας πριν από λίγο στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σιακαντάρη από την Ανανεωτική Αριστερά.

«Και αν το βιβλίο μιλάει για την κατεύθυνση των κομμάτων το 2050, εγώ θέλω ο χώρος στον οποίο πάντα ανήκω, θέλω το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη να μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα, τώρα. Και θα κάνω ό,τι μπορώ γι’ αυτό», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας ο οποίος συνηθίζει να λέει, όπως σημείωσε ότι «οι συγκλίσεις για την Κεντροαριστερά γίνονται στις γειτονιές». Με αυτή την αναφορά σύνδεσε τη μάχη στο Δήμο με την πολιτική και περιέγραψε το στόχο συστράτευσης δυνάμεων γύρω από το ΠΑΣΟΚ: «Όπως είναι γνωστό η δημοτική παράταξη που κέρδισε τις εκλογές στην Αθήνα έχει ως κορμό το ΠΑΣΟΚ αλλά και συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη δυνατή συνύπαρξη δυνάμεων. Δεν επικράτησε απλώς εκλογικά, ευκαιριακά, αλλά είναι μια στρατηγική συνεργασία που συνεχίζεται και μετά, στην οποία ενώνονται οι κύριες κατευθύνσεις πολιτικής εφαρμογής στον δήμο, διατηρώντας ταυτόχρονα την αυτονομία τους».

Για τον κ. Δούκα αυτή «η προσπάθεια δεν είναι χωρίς κόστος». Όπως τόνισε δε με νόημα: « Έγινα και παραμένω στόχος επιθέσεων. Όμως δεν με πτοούν. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Δεν υποχωρώ.»

Με έμμεσα αλλά σαφή μηνύματα προς το Νίκο Ανδρουλάκη για την ανάγκη άμεσης προσφυγής στις κάλπες, ο κ. Δούκας υπογράμμισε ότι αν δεν γίνουν τώρα άλματα θα οδηγηθεί η παράταξη σε σήψη. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Ο χρόνος των εξελίξεων δεν είναι ευθύγραμμος, στατικός χώρος, απεριόριστος. Μου λένε ορισμένοι. Ας αφήσουμε τα πράγματα να ωριμάζουν σιγά-σιγά, ας υπομένουμε αυτή τη διαδικασία στασιμότητας. Άφησε τη σήψη να εξελίσσεται. Κάθισε στο γραφείο σου αναπαυτικά και μην ασχολείσαι. Μου επιτέθηκαν μάλιστα επειδή τολμάω ακόμα και να αγωνιώ. Απέναντι σε αυτές τις απόψεις, υποστηρίζω μια διαφορετική κλίμακα χρόνου. Η ιστορία γράφεται με ασυνέχειες και τομές που αλλάζουν τον ρου των εξελίξεων. Χρειάζεται ένα άλμα γρηγορότερο από τη φθορά, που λέει και ο Ελύτης.»

Διαβάστε ακόμη