Ποιος να το περίμενε πως το 2022 θα ξεκινήσει τόσο δυναμικά; Ο Balmain και η Barbie φρόντισαν να μας χαρίσουν μία συνεργασία-έκπληξη την πρώτη κιόλας εβδομάδα του έτους. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή ένωση της pop κουλτούρας με τη μόδα, μέσα από τη δημιουργία μίας ευρείας γκάμας unisex αξεσουάρ και ready-to-wear κομματιών αλλά και τριών αποκλειστικών Nfts.

Η πληθωρική αισθητική του Olivier Rousteing, καλλιτεχνικού διευθυντή του γαλλικού οίκου, είναι διάχυτη στην επικείμενη συλλογή, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 13 Ιανουαρίου, και αποτελείται από παραπάνω από 50 iconic σχέδια. Βαμμένα στην χαρακτηριστική “Barbie pink” απόχρωση, τα κομμάτια παντρεύουν το 90s λογότυπο της Barbie με τα διαχρονικά μοτίβα του Balmain. Σατέν κοστούμια προορισμένα για άντρες στέκονται δίπλα σε bodycon γυναικεία φορέματα. Μαζί με τα κομμάτια της συλλογής θα κυκλοφορήσουν και τα τρία Nfts, με τα μοναδικά είδωλα της Barbie και του Ken, ντυμένα με μικροσκοπικά Balmain σύνολα, να σηματοδοτούν την πρώτη εμφάνιση της ιστορικής κούκλας στον ψηφιακό κόσμο.

Μέσα σε ένα κλίμα περηφάνειας και ενθουσιασμού o σχεδιαστής μοιράστηκε το νέο στο Instagram, δηλώνοντας πως πρόκειται για ένα όνειρο που γίνεται επιτέλους πραγματικότητα, καθώς σαν παιδί λάτρευε να παίζει με τις Barbies του.

«Όπως καθιστά σαφές και η καμπάνια μας, η Barbie και ο Balmain ξεκινούν μία πολυπολιτισμική, μοναδική και χαρούμενη περιπέτεια. Για αυτή τη συνεργασία, βασιζόμαστε στο νέο γαλλικό στυλ, που έχουν εισάγει οι τελευταίες συλλογές του οίκου, αποδεικνύοντας ακόμη μία φορά πως ο Balmain αντλεί έμπνευση από τη διαφορετικότητα και την ομορφιά που εντοπίζεται στις σημερινές παριζιάνικες λεωφόρους. Η συλλογή αποτάσσει επίσης κάθε περιορισμό φύλου -καθώς είναι 100% unisex», δηλώνει ο σχεδιαστής.

Ο δημοπρασία για τα Balmain x Barbie NFTs ξεκινά την Τρίτη, 11 Ιανουαρίου στην ιστοσελίδα της Mattel, ενώ η συλλογή θα είναι διαθέσιμη από 13 Ιανουαρίου στα καταστήματα και την ιστοσελίδα του Balmain, όπως και στην ιστοσελίδα της Mattel.