Το 1945, μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Pierre Balmain και άλλοι σχεδιαστές όπως οι Balenciaga, Carven και Lulien Lelong, συνέβαλαν στο «Θέατρο της Μόδας» για να παρουσιάσουν τις τελευταίες δημιουργίες τους.

Ήταν ένα ταξιδιωτικό θέαμα φτιαγμένο από κούκλες, που ξεκίνησε από το School Of Chambre Syndicale De La Couture Parisienne. Ο Pierre Balmain έντυσε πάνω από 200 κούκλες με ρούχα ειδικά σχεδιασμένα για την περίσταση. Περίπου 80 χρόνια αργότερα, ο Olivier Rousteing, ο σημερινός δημιουργικός διευθυντής της γαλλικής μάρκας, ακολουθεί τα βήματα του ιδρυτή και έχει ντύσει τη διάσημη κούκλα Barbie στο CGI με ρούχα από τη συλλογή Fall / Winter 2021-2022, όπως οι τονισμένοι ώμος της παγόδας σε σακάκι και η τσάντα του 1945 με το λογότυπο Balmain. Τα ψηφιακά δημιουργημένα γραφικά μιμούνται την παράσταση που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Paris-Charles de Gaulle.

Η συνεργασία που «σπάει» τα στερεότυπα

Barbie and Ken Model Balmain's Latest Collection | Tom + Lorenzo

Ο Rousteing παραδέχτηκε ότι έπαιζε με την διάσημη κούκλα Barbie ως παιδί, αλλά το κρατούσε μυστικό από τους γονείς του. «Θυμάμαι ότι ο πατέρας μου δεν ήθελε να κρατήσω μια Barbie στο χέρι μου, αλλά νομίζω ότι είναι λάθος», είπε. Στη φωτογράφηση, ο Rousteing παίζει με την έννοια του μπλε και του ροζ ως χρώματα ειδικά για το φύλο, ταιριάζοντας τόσο τον Ken όσο και την Barbie στα δύο χρώματα ως τρόπο αντίθεσης των στερεοτύπων των φύλων.

Barbie and Ken Model for Balmain's Collaboration with Mattel - Barbie Ken  Balmain Olivier

Η συνεργασία χρησιμεύει ως ένα ακόμη γεγονός στη ζωή της εμβληματικής ξανθιάς κούκλας, που γίνεται 62 ετών αυτόν τον μήνα. Αυτή η συνεργασία ακολουθεί το μονοπάτι του Olivier Rousteing από τότε που ανέλαβε την διοίκηση του Balmain το 2009: η ανάμειξη της παραδοσιακής κληρονομιάς του οίκου με τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.