Στα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει από την κυβέρνηση σε ότι αφορά στην οικονομική και θεσμική στήριξη της αυτοδιοίκησης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, με αφορμή τις τακτικές συναντήσεις με την ηγεσία της αυτοδιοίκησης «έκρινα σκόπιμο να κάνουμε επισκόπηση των ανοιχτών ζητημάτων που έχουμε μπροστά μας παρουσία όχι μόνο του υπουργού, αλλά και πολλών συναρμόδιων υπουργών και νομίζω ότι θα αναγνωρίσετε και εσείς ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα από την πλευρά της κυβέρνησης, όσον αφορά στην οικονομική και θεσμική στήριξη της αυτοδιοίκησης».

«Έχουμε ανοιχτά ζητήματα μπροστά μας που αφορούν και τη θεσμική θωράκιση της αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο μίας πραγματικής πολυεπίπεδης διακυβέρνησης αλλά και μία σειρά από άλλα ανοιχτά ζητήματα», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, επισήμανε ότι «στην αρχή αυτής της αυτοδιοικητικής περιόδου η συνάντηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική προκειμένου να γίνουν βήματα σημαντικά και θετικά και στην πατρίδα μας στην Ελλάδα στην αυτοδιοίκηση για να συγκλίνουμε με την ευρωπαϊκή τοπική αυτοδιοίκηση».

Διαβάστε ακόμη: