Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της τακτικής συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, διεμήνυσε ότι «η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως θα συνεχίσει να στηρίζει καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ώστε το ενεργειακό κόστος να παραμένει σε επίπεδο αποδεκτό».

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά πως υπάρχουν συμπολίτες μας που τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα και όπως επανέλαβε η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών, ώστε να στηρίξει την κοινωνία με έμφαση στους πιο αδύναμους.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «το μήνυμα είναι ότι το μέρισμα ανάπτυξης μοιράζεται δίκαια με βάση τους στόχους που έχουμε θέσει, δεν μπορούμε να αποκλίνουμε από τους στόχους στους οποίους έχουμε δεσμευτεί».

Όσον αφορά το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι πετύχαμε μία σημαντική συμφωνία για τη λήψη πιο δραστικών αποφάσεων για τη μείωση των διεθνών τιμών της ενέργειας και του φυσικού αερίου και επέμεινε ότι μόνο και μόνο η απειλή για δραστικότερες παρεμβάσεις ελήφθη υπόψη από τις αγορές και αυτό είχε θετική αντανάκλαση σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

«Εύχομαι οι Ευρωπαίοι ηγέτες να μπορέσουν να βρουν λύσεις και πέραν των επιμέρους συμφερόντων να σκεφτούν το συλλογικό καλό, είναι σημαντικό για τις ευρωπαϊκές οικονομίες αλλά και για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες» δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφερόμενη στη συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σταϊκούρας για Fuel Pass 3: «Ισχύουν τα μέτρα της Θεσσαλονίκης»

«Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel Pass 3. Ισχύουν τα μέτρα της Θεσσαλονίκης, που έχει υλοποιηθεί η επιδότηση, όχι τα άλλα μέτρα», είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για το πετρέλαιο κίνησης, επανέλαβε πως «ισχύει ό,τι είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Δεν είπε ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο», είπε.

Και πρόσθεσε: «Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά νέες παρεμβάσεις, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε κάθε εβδομάδα για νέες παρεμβάσεις. Έχουμε δώσει περισσότερα από κάθε άλλο κράτος, έχουμε πρωτογενές έλλειμα και ουσιαστικά από την αντιπολίτευση μας λένε αυξήστε το έλλειμα. Εκτιμάμε ότι θα τρέξουμε με έλλειμα 1,7%».

Διαβάστε ακόμη: