«Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, από την 1η Ιανουαρίου ισχύει μία ακόμη δέσμη μέτρων που μειώνουν τους φόρους και ενισχύουν το εισόδημα» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις οικονομικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης που γίνονται πράξη από την 1η Ιανουαρίου 2022, και οι οποίες -όπως αναφέρει- μειώνουν τους φόρους, ενισχύουν το εισόδημα, δημιουργούν νέες καλύτερες θέσεις εργασίας, στηρίζουν τη δημόσια παιδεία και υγεία, τους πιο αδύναμους και τους νέους. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός ο στόχος είναι να δημιουργηθούν νέες καλύτερες θέσεις εργασίας.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "@PrimeministerGR Στήριξη εργασίας και επενδύσεων Από 01.01.2022 Μειώνεται o φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων από το 24% στο 22%. Συνεχίζεται και για το 2022: H αναστολή καταβολής Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα. H μείωση κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα."

 

«Οι επιχειρήσεις να γίνουν πιο παραγωγικές. Να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ώστε να στηρίξουμε τη δημόσια παιδεία και υγεία. Η αναδιανομή υπέρ των αδυνάμων να γίνει ακόμη πιο γενναία. Και ειδικά οι νέοι μας να έχουν μια καλύτερη ζωή. Το είπαμε, το κάνουμε και το 2022!» κατέληξε ο κ.Μητσοτάκης.

 

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "@PrimeministerGR Μετασχηματισμός οικονομίας Από 01.01.2022: Παρέχονται κίνητρα για συνενώσεις και συνεργασίες μεσαίων, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της έκπτωσης επί του φόρου εισοδήματος, ενώ από την 1n Οκτωβρίου 2021 έχει μειωθεί κατά 50% φόρος στη συγκέντρωση κεφαλαίου. To 30% των δαπανών που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής προς συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους και μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ ετησίως, εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα των φυσικών προσώπων."

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο