Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα  θα επιμείνει στην αυστηρή και δίκαιη προστασία των συνόρων χωρίς υποχωρήσεις, ενώ εξέφρασε την «οδύνη και τον αποτροπιασμό» για όσα συνέβησαν με το χτύπημα στο νοσοκομείο στη Γάζα, κάνοντας λόγο για «άμεση ανάγκη να διερευνηθεί ακριβώς το τι έχει συμβεί» .

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι χθες, Τρίτη, «είχα την ευκαιρία στην τηλεδιάσκεψη της ΕΕ να επαναλάβω τις θέσεις της Ελλάδας ότι αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα αλλά με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και έχοντας πρώτη προτεραιότητα την προστασία των αμάχων».

«Είναι επιβεβλημένο η Ελλάδα ως χώρα της ανατολικής Μεσογείου το γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον – να μην επεκταθεί η σύρραξη και να αποφύγουμε οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση η οποία απειλεί την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε, «είναι επιβεβλημένο να ενισχύσουμε την εσωτερική ασφάλεια της ΕΕ και η Ελλάδα ως εξωτερικό σύνορο έχει πρόσθετη υποχρέωση να επιμείνει στην αυστηρή και δίκαιη προστασία των συνόρων χωρίς υποχωρήσεις».

Αναφορικά με το ταξίδι στο Ισραήλ που ματαιώθηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «θα ταξιδέψω στην περιοχή το συντομότερον δυνατόν ξεκινώντας με την παρουσία μου το Σάββατο στα πλαίσια μιας πολυμερούς διάσκεψης που συγκαλεί η Αίγυπτος για το παλαιστινιακό πρόβλημα».

«Η Ελλάδα έχει λόγο σε αυτή τη νέα έκρηξη στην Μέση Ανατολή και μάλιστα με τη δική της δύναμη, είμαστε δύναμη λύσης, είμαστε το ανατολικό σύνορο της Ευρώπης και το δυτικότερο σημείο ειρήνης» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμη: