Η Ε.Ε. να μιλά με ενιαία φωνή για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την περιφερειακή και ευρωπαϊκή ασφάλεια. Αυτό τόνισε με παρέμβασή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοστάκης στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, προσθέτοντας ωστόσο ότι πρέπει να προστατευθούν οι άμαχοι και η απάντηση να είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο.
Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διάσταση της ασφάλειας και υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού των υπηρεσιών ασφαλείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε την ανησυχία της Ελλάδας για τις συνέπειες που θα είχε η επέκταση της κρίσης σε περιφερειακό επίπεδο και ενημέρωσε για την επικείμενη επίσκεψή του στην περιοχή, καθώς και για την επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου.

Τόνισε μάλιστα ότι οι τελευταίες εξελίξεις καθιστούν σήμερα περισσότερο επιτακτική από ποτέ την στρατηγική συνεργασία της Ε.Ε. με την Αίγυπτο.

Διαβάστε ακόμη: