Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεία του στη Φθιώτιδα και τη Φωκίδα, εγκαινιάζοντας τις νέες λιμενικές εγκαταστάσεις στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, για τις νέες εγκαταστάσεις του λιμανιού, που αποτελεί το κατ΄ εξοχήν ορμητήριο για τις Σποράδες.

Ενημερώθηκε για τα νέα έργα με τα οποία συμπληρώθηκε η υπάρχουσα υποδομή που αυξάνουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης σε πλοία αλλά και επιβάτες και πολύ δε περισσότερο ανοίγουν τον ορίζοντα ακόμα και για κρουαζιερόπλοια.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός απηύθυνε ομιλία, στην οποία τόνισε ότι το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου ένα μόνο από τα μεγάλα έργα που θα παραδοθούν τα επόμενα χρόνια.

Όπως είπε «ήδη φέτος το καλοκαίρι υπήρξε αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου».

«Η κυβέρνηση δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη λιμενικών υποδομών», επισήμανε και πρόσθεσε ότι συντελείται πραγματική κοσμογονία στις επενδύσεις που κάνουμε στις λιμενικές υποδομές. Όπως είπε η κυβέρνηση βρήκε «παρατημένα λιμάνια» ωστόσο κάνει «σημαντική πρόοδο».

Κλείνοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδα τα πλοία που θα αξιοποιήσουν το λιμάνι και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ανάδειξη της περιοχής.

«Στην αρχή της 2ης τετραετίας δίνουμε έμφαση στη δρομολόγηση και στην παράδοση των έργων. Είμαστε στην εποχή που αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια να μπορέσουμε να εγκαινιάσουμε πολλά ακόμα δημόσια έργα που αλλάζουν την όψη της Ελλάδας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμη: