Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν στο Ισραήλ, το βράδυ του Σαββάτου.

Λίγες ώρες πριν την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις 18:00 το απόγευμα λόγω της ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «πρόκειται για εξαιρετικά δυσάρεστες και πολύ ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν μια νέα ανάφλεξη στην ευρύτερη γειτονιά μας και φυσικά στη Μέση Ανατολή».

«Θέλω να ξεκινήσω με την ξεκάθαρη απερίφραστη καταδίκη της Ελληνικής Kυβέρνησης και εμού προσωπικά απέναντι στη χθεσινοβραδινή επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ. Πρόκειται για εξαιρετικά δυσάρεστες και πολύ ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν μια νέα ανάφλεξη στην ευρύτερη γειτονιά μας και φυσικά στη Μέση Ανατολή. Το ΚΥΣΕΑ θα συνεδριάσει εκτάκτως το απόγευμα για να αξιολογήσουμε τα δεδομένα της κατάστασης και να δηλώσουμε με κάθε τρόπο τη στήριξή μας σε κάθε προσπάθεια εκτόνωσης της νέας έντασης», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη σοβαρή κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας διακόπτει το ταξίδι του στις ΗΠΑ και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα. Ο υπουργός βρισκόταν στις ΗΠΑ προκειμένου να παραστεί στην παρέλαση της 5ης Λεωφόρου της Νέας Υόρκης, για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

«Δυστυχώς όπως όλοι γνωρίζετε υπάρχει μία εξελισσόμενη κατάσταση μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ στην περιοχή μας. Πάντα λέω στις ομιλίες μου ότι η Ελλάδα δεν είναι ευλογημένη στην τοποθεσία της στη γεωγραφία. Βρισκόμαστε σε μία περιοχή με κρίσεις που συμβαίνουν ξανά και ξανά. Λόγω του χαρτοφυλακίου μου θα πρέπει να συμμετέχω στο κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, την Κυριακή 14 Απριλίου το απόγευμα. Πρέπει να επιστρέψω εσπευσμένα στην Αθήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ανακοίνωσή του νωρίτερα και το Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ, τονίζοντας πως αυτές οι ενέργειες απειλούν την διεθνή ασφάλεια. «Η ελληνική Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή. Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια. Είναι απολύτως αναγκαίο να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε ακόμη: