Με αφορμή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, η οποία λαμβάνει χώρα στην Ουάσινγκτον, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να συναντηθούν, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Όπως όλα δείχνουν, η συνάντηση δεν θα είναι μία διμερής με πλήρη ατζέντα, αλλά θα είναι σύντομης διάρκειας, με θέμα κυρίως την επισκόπηση όσων έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ως πιθανότερη ημέρα πραγματοποίησης της συνάντησης μεταξύ των ηγετών Ελλάδας-Τουρκίας, προκρίνεται η Τετάρτη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι συναντήσεις στην Ουάσινγκτον

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινά στις 12:15 (τοπική ώρα), με τον πρωθυπουργό να έχει προσκληθεί από το think tank «Council on Foreign Relations» για μια συζήτηση με τον πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

Στις 17:00 (τοπική ώρα) ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει το παρών στην επετειακή εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της Συμμαχίας.

To βράδυ της Τετάρτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στον Λευκό Οίκο στο δείπνο που παραθέτει προς τιμήν των ηγετών, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Στην Ουάσιγκτον, ο πρωθυπουργός θα έχει επίσης συναντήσεις με μέλη του Κογκρέσου και αύριο θα συζητήσει στο πλαίσιο του NATO Public Forum με την πρώην αναπληρώτρια Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Nadia Schadlow.

Mετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η ανάληψη από την Ελλάδα της θέσης του μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (2025-26), καθώς και το Κυπριακό και το έργο της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

Διαβάστε ακόμη: