Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα Τρίτη, τόνισε ότι «έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα δύσκολο καλοκαίρι», υπογραμμίζοντας τη σκληρή δοκιμασία για τους πολίτες και τον κρατικό μηχανισμό που μάχεται επί πολλές εβδομάδες.

Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Όπως είπα και στη Βουλή μπορεί τώρα να διαθέτουμε περισσότερα μέσα, περισσότερο έμψυχο δυναμικό και καλύτερη προετοιμασία όμως ξέρουμε είναι ότι η μάχη είναι δύσκολη», ενώ πρόσθεσε ότι «τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα με υψηλότερες θερμοκρασίες, ισχυρούς ανέμους, ξηρασία».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός ανάφερε ότι «στην αναμέτρηση αυτή είναι σημαντικό ότι δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες. Οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης ήταν επιτυχείς ειδικά στη Ρόδο όπου οργανώθηκε η απομάκρυνση των πολιτών με πολύ μεγάλη ασφάλεια. Και πάλι θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλες τις δυνάμεις της πρώτης γραμμής τους αλλά κυρίως τους εθελοντές που και στη Ρόδο έδειξαν εντυπωσιακή αυταπάρνηση».

«Αύριο και Πέμπτη θα είναι δύσκολες ημέρες, ελπίζω μετά οτι οι συνθήκες θα βοηθήσουν περισσότερο. Γι’ αυτό παραμένουμε όλοι σε απόλυτη επιφυλακή» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, σημείωσε με νόημα ότι «για τη Μεσόγειο που είναι hotspot της κλιματικής αλλαγής δεν υπάρχει μια μαγική άμυνα απέναντι στις φωτιές. Αν υπήρχε θα την είχαμε εφαρμόσει».

Στο πλαίσιο αυτό ανάφερε ότι στο επίκεντρο της δράσης της κυβέρνησης θα βρεθεί εκτός από τον καλύτερο συντονισμό και την μεγαλύτερη διαλειτουργικότητα, η πρόληψη απέναντι στις φωτιές. «Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή απέδειξε ότι αυτός είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος και αυτόν ακολουθούμε» κατέληξε για το θέμα των πυρκαγιών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε περισσότερα