Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Αιδηψό, εμφανίστηκε ξεκάθαρος αναφορικά με το ζήτημα της πρόσβασης των πολιτών στο ΕΣΥ, ανακοινώνοντας ότι ο Σπύρος Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα για τη Νέα Δημοκρατία.

Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Επικοινώνησα με τον Σπύρο Πνευματικό και ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική μάχη και σε περίπτωση που εκλεγεί να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο, στην επόμενη επιλαχούσα».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «ήταν πιστεύω, μια σωστή απόφαση. Διότι ένα πράγμα δεν πρόκειται, φίλες και φίλοι, να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

«Ειδικά όταν μιλάμε για ένα δύσκολο θέμα, όπως ο καρκίνος, θέλω να σας πω ότι σήμερα -να το ακούσετε αυτό- σήμερα στη χώρα μας προσφέρουμε πολλές περισσότερες επιλογές για ακριβές θεραπείες καρκίνου από ό,τι χώρες οι οποίες έχουν πιο ισχυρή οικονομία από την πατρίδα μας. Δεν δεχόμαστε, λοιπόν, μαθήματα από κανέναν και ούτε δεχόμαστε αυτή τη στιγμή αυτή η παράταξη να ταυτίζεται με πρακτικές οι οποίες συνδέουν τη συνταγογράφηση μιας θεραπείας με το κόστος της», πρόσθεσε.

«Μακριά από μας, λοιπόν, όλες αυτές οι λογικές. Εμείς θα αναμορφώσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα πατήσουμε πάνω στα πολλά καλά τα οποία έχουν ήδη γίνει. Πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα» κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα του Σπύρου Πνευματικού.

Αναφερόμενος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο Κυριάκος  Μητσοτάκης επισήμανε ότι «θα κάνουμε το μεγάλο άλμα για την αυτοδύναμη Ελλάδα, με αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» υπογραμμίζοντας ότι «οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν και ισχυρές πλειοψηφίες».

«Γι’ αυτό ζητώ ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό. Όχι με αίσθημα αυταρέσκειας, αλλά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες. Σέβομαι και τιμώ την εντολή την οποία μας έδωσαν, η οποία ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Αυξήσαμε τα ποσοστά μας και τον απόλυτο αριθμό ψήφων μετά από τέσσερα χρόνια στη διακυβέρνηση, γιατί οι πολίτες επιβράβευσαν την εργατικότητα, τη συνέπειά μας και τελικά τα αποτελέσματα τα οποία η πολιτική μας παρήγαγε. Αυτό το οποίο σας ζητώ και εδώ από την Αιδηψό, είναι να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο της ανάπτυξης και της προκοπής» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επανερχόμενος στο ζήτημα του ΕΣΥ, ο πρόεδρος της ΝΔ διεμήνυσε ότι «ξέρουμε πώς θα ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Γνωρίζουμε επίσης τους πόρους που χρειάζονται. Έχουμε εξασφαλίσει πολλούς από αυτούς από το Ταμείο Ανάκαμψης και η επόμενη τετραετία, θα είναι η τετραετία της μεγάλη αναμόρφωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με παραπάνω προσλήψεις. Ναι, το ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε παραπάνω προσλήψεις. Θα γίνουν 10.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην υγεία, μόνιμο προσωπικό. Θα αναμορφώσουμε κέντρα υγείας, θα κάνουμε παρεμβάσεις στα νοσοκομεία. Ναι, θα ξαναδούμε από την αρχή τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ΕΚΑΒ, υπάρχουν δυσλειτουργίες».

«Η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή και πιο ασφαλής από ό,τι ήταν το 2019. Σε πείσμα όσων παρουσίαζαν μια μαύρη πραγματικότητα η οποία σε τίποτα δεν είχε να κάνει με το πώς εσείς βιώνατε την καθημερινή σας ζωή» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος για άλλη μια φορά ζήτησε από τους πολίτες «να μην αφήσουμε τη χαλαρότητα και την καλοκαιρινή ραστώνη να επηρεάσει τις συμπεριφορές μας».

«Θα πάμε να ψηφίσουμε νωρίς, ειδικά για τα νέα παιδιά τα οποία και αυτά στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία, σε πείσμα όσων έλεγαν ότι υπολειπόμαστε στις νεαρές ηλικίες. Πρώτα να πάτε να ψηφίσετε, μετά να πάτε να κάνετε τη βουτιά σας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης για τις κάλπες που θα στηθούν στις 25 Ιουνίου.

Διαβάστε περισσότερα