«Η Δυτική Αθήνα θα γίνει και αυτή γαλάζια, όπως και ολόκληρη η Ελλάδα» διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην πρώτη ανοικτή συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Αιγάλεω, η οποία πραγματοποιείται στο κλειστό γήπεδο «Σταύρος Βενέτης».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, σημειώνοντας με έμφαση ότι η Νέα Δημοκρατία τήρησε όλες τις δεσμεύσεις σε ότι αφορά τη μείωση των φόρων και την αύξηση των συντάξεων και του βασικού μισθού.

Κυριάκος Μητσοτάκης.

O Πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι μόνο μία ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου εγγυάται τη σταθερότητα και την προοπτική του τόπου και επανέλαβε ότι μέχρι το τέλος του έτους, θα επιτευχθεί η επενδυτική βαθμίδα. «Η επόμενη τετραετία θα είναι των καλύτερων μισθών, μπορούμε να αυξήσουμε κατά 25%», ανέφερε.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε το σύνθημα «δικαιοσύνη παντού» του ΣΥΡΙΖΑ. «Δικαιοσύνη παντού, αλλά όχι δίπλα του», τόνισε, σημειώνοντας ότι κρατά τον καταδικασμένο Νίκο Παππά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, επίσης, ότι το δίλημμα στις εκλογές είναι «Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό Τσίπρα». Στη συνέχεια, ζήτησε να μην πάει καμία ψήφος χαμένη, γιατί «δε χωρούν επιπόλαιες συμπεριφορές», όπως είπε.

«Δεν είναι απίθανο το σενάριο της κυβέρνησης ηττημένων» – Η μαντινάδα

«Οι αντίπαλοι μας είναι αδίστακτοι. Άλλα είπαν και άλλα έκαναν στο δημοψήφισμα της κωλοτούμπας. Δεν εμπιστεύομαι όποιον αρνείται για Πρωθυπουργό τον αρχηγό του κόμματος που έχουν ψηφίσει οι πολίτες. Δεν έχουν αρχές, είναι ικανοί να συνασπισθούν ακόμα και αν ηττηθούν.

Αν οι αριθμοί τούς ευνοήσουν, θα επιχειρήσουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Βαρουφάκη με αντάλλαγμα την παγίωση της απλής αναλογικής. Δε θα τούς κάνουμε το χατίρι. Αυτό το σενάριο μοιαζει δύσκολο, δεν είναι απίθανο. Οι πολίτες μπορεί να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και να δουν Πρωθυπουργό τον Τσίπρα και Υπουργό Οικονομικών τον Γιάνη Βαρουφάκη με ένα “Ν”», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανάφερε και την εξής μαντινάδα, που τού είπαν στην Κρήτη: «Πόσες Δήμητρες κάνει το σουβλάκι, ζήτησε τα ρέστα σου, από τον Γιάννη Βαρουφάκη».

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να αποκλείσουν κάθε συνεργασία που φέρνει παραλυσία. «Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει. Όσο πιο δυνατό το μήνυμά της, τόσο θα οπλίσει με δύναμη τον νικητή για τις δεύτερες εκλογές. Αυτοδύναμη Ελλάδα, αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, ψήφος για τη γιορτή της Δημοκρατίας», συμπλήρωσε.

«Το αφήγημα της ήττας»

«Από τώρα, προετοιμάζουν το αφήγημα της ήττας τους. Ήταν και παραμένουν αδιόρθωτοι. Εγώ ξεκινώ τον αγώνα με εφόδια τη συμφωνία αλήθειας, την οποία ανανεώνουμε και το έργο που έχουμε πετύχει», υποστήριξε ο Πρωθυπουργός.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Η πρώτη μας μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της Αττικής δε θα μπορούσε να γίνει αλλού, παρά μόνο εδώ, στο Αιγάλεω, την εκλογική μου περιφέρεια. Εδώ, είχα κάνει την πρώτη μου πολιτική εμφάνιση, πριν από είκοσι χρόνια, τον Απρίλιο του 2003.

Από τον δυτικό τομέα, ξεκινώ τον αγώνα μας. Αυτόν που θα φέρει την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και την αυτοδύναμη Ελλάδα. Για να κλείσουμε την πόρτα στο “χθες” και να την ανοίξουμε διάπλατα στο μέλλον», σημείωσε.

Ακόμη, κατηγορήσε τον ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ για μιζέρια και καταστροφολογία. «Απέτυχε ως κυβέρνηση και ως αντίπολίτευση, αφού είπε “όχι” σε όλα. Ακόμα και στα δικαιώματα των αναπήρων και στο μπλόκο για τη Χρυσή Αυγή. Το πρόγραμμά του είναι ουσιαστικά ένα πρόγραμμα “Θεσσαλονίκη στον κύβο”, καθώς τάζει 45 δισ. ευρώ», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «εξαπολύοντας» σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

«Αυτός που φώναζε “go back, κυρία μέρκελ” πήγε στους Γερμανούς να εξηγήσει το πρόγραμμά του. Είναι επικίνδυνος και υποκριτής, όπως έδειξε και η υπόθεση Γεωργούλη», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ακόμη: