Στην Πάτρα βρέθηκε  το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «αυτό που πετύχαμε δεν ήταν τυχαίο ούτε αποτέλεσμα μιας πολύ καλής προεκλογικής εκστρατείας. Πιστεύω ότι ακράδαντα στην κάλπη αυτή έκλεισε ένας κύκλος διχασμού, κύκλος μαυρίλας και άνοιξε κύκλος ενότητας και αισιοδοξίας για την πατρίδα ισχυρή για την Ελλάδα που θέλουμε και μπορούμε να πετύχουμε. Όμως η δουλειά δεν έχει τελειώσει το πρωί της 25ης Ιουνίου οι κάλπες είναι άδειες και στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να γεμίσουν με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της ΝΔ. Θα το πετύχουμε για να συνεχίσουμε το έργο που κάναμε τα προηγούμενα 4 χρόνια. Αυτή η πορεία επιβραβεύτηκε από τους πολίτες και μας επιβράβευσαν πολίτες που δεν ήταν μαζί μας στο παρελθόν. Μας είπαν τρέξτε πιο γρήγορα».

Με αφορμή το ναυάγιο της Πύλου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά: «Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας. Συγκλονιστήκαμε όλοι με το φοβερό ναυάγιο, αλλά κάποιοι κατηγορούν το Λιμενικό μας, αντί να δείχνουν το ρόλο των διακινητών. Ακολουθήσαμε σκληρή αλλά δίκαιη πολιτική για το μεταναστευτικό, κάναμε πράξη τη δέσμευσή μας για τα νησιά. Με την πολιτική μας συντρίψαμε τους διακινητές και αυτή την πολιτική θα συνεχίσουμε. Το λιμενικό θα είναι εκεί να σώζει ανθρώπινες ζωές, αλλά θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας και παράλληλα να διεκδικούμε στην Ευρώπη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα τους καλύτερους μισθούς για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες.

Μάλιστα, ζήτησε «να αυξήσουμε το ποσοστό μας στις εκλογές του Ιουνίου για να σηκώσουμε τα μανίκια για την Ελλάδα της προκοπής».

Όπως είπε «ποτέ δεν έχω συναντήσει αυτό το κλίμα για τη Νέα Δημοκρατία και θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «θέλουμε στα πανεπιστήμια να κυριαρχούν τα βιβλία και όχι οι βαριοπούλες. Θέλουμε τα πανεπιστήμια κέντρα προκοπής και όχι άντρο παρανομίας όπως θέλουν ορισμένοι».

Αναφερόμενος στο ΕΣΥ, είπε ότι «εμείς θα οικοδομήσουμε το νέο δημόσιο ΕΣΥ, θα προσλάβουμε 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές, θα ξαναφτιάξουμε τα ΤΕΠ στα μεγάλα νοσοκομεία, θα στηρίξουμε τα κέντρα υγείας, θα δώσουμε έμφαση στην πρωτοβάθμια υγεία και στον προσωπικό γιατρό, θα συνεργαστούμε με τον ιδιωτικό τομέα όπου είναι απαραίτητο παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες».

«Κάποιοι μπορεί εντός και εκτός Ελλάδας να ενοχλούνται που η ΝΔ ενισχύει την άμυνα της χώρας και τους στέλνω το μήνυμα “λυπάμαι αλλά αυτό θα συνεχιστεί”» είπε ο κ. Μητσοτάκης και ανακοίνωσε ότι ότι το 2028 τα F-35 θα βρουν τη μόνιμη βάση τους στην Ανδραβίδα.

«Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ώστε σε τέσσερα χρόνια από τώρα η Ελλάδα να είναι μια καλύτερη χώρα. Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τις ζωές μας, για καλύτερους μισθούς και καλύτερη υγεία και για μια κυβέρνηση που σε μια ενδεχόμενη κρίση να ξέρει πού πατάει. Ψηφίζουμε για καλύτερες συντάξεις και δεν ξεχνούμε αυτούς που μας φόρτωσαν την προσωπική διαφορά και τσάκισαν τις συντάξεις και τώρα εμφανίζονται υπέρμαχοι των συνταξιούχων» κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα