Ενόψει της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, το περιοδικό Spiegel γράφει για τους λόγους που η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι τόσο δημοφιλής.

Το γερμανικό περιοδικό παρατηρεί ακόμη πως παρά τις υποθέσεις που προκάλεσαν ντόρο και φάνηκε να πλήττουν τη δημοφιλία του Μητσοτάκη, «ο πρωθυπουργός βγήκε αλώβητος» και «με αμείωτη επιτυχία πηγαίνει προς την επανεκλογή, η οποία θα μοιάζει και με συγχώρεση των λαθών του».

Μητσοτάκης: «Υπόσχεται σταθερότητα χωρίς πειράματα»

«Ο Μητσοτάκης υπόσχεται προστασία από τη φτώχεια, προστασία από τη γειτονική Τουρκία, προστασία από τους μετανάστες. Έτσι, ο αριστερός Αλέξης Τσίπρας υποβαθμίζεται από ιδεολογικό αντίπαλο σε αιτία χάους.

Ο Μητσοτάκης παρουσιάζεται ως ένας Έλληνας επικεφαλής της κυβέρνησης που χαίρει διεθνούς σεβασμού. […] Η επιτυχημένη Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια χώρα όπου οι επιχειρήσεις αναζητούν και πάλι εργαζόμενους. Αλλά είναι επίσης μια χώρα όπου οι άνθρωποι είναι εξαντλημένοι από τη δεκαετία της κρίσης.

Η σταθερότητα που υπόσχεται συνεχώς ο Μητσοτάκης σημαίνει: όχι στα πειράματα. Ούτε καν αυτά που θα μπορούσαν να δώσουν ελπίδα».

Τέλος, σύμφωνα με τη DW, όσον αφορά ιδίως στη μεταναστευτική πολιτική, μία νίκη του Μητσοτάκη στις εκλογές συνεπάγεται πως «η σκληρή πολιτική ασύλου της ΕΕ θα έχει έναν πνευματικό ηγέτη στην Αθήνα.

Σε αντίθεση με την εποχή της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα δεν αναλαμβάνει πλέον το ρόλο του μαθητή, αλλά χαρτογραφεί την πορεία που αρχίζει να ακολουθεί η Ευρώπη».

Διαβάστε ακόμη: