Δραματική έκκληση προς τους πολίτες να προχωρήσουν σε εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού απευθύνει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αναφέροντας πως χθες, Σάββατο, έχασε τη ζωή του 28χρονος στην Κομοτηνή, ο τρίτος ανεμβολίαστος άνθρωπος αυτής της ηλικιακής ομάδας που κατέληξε αυτή την εβδομάδα.

Η ανάρτησή της στο Facebook:

«Πριν από λίγο χάσαμε 28χρονο από κορωνοϊό στη Κομοτηνή. Είναι ο τρίτος εικοσάχρονος που χάνουμε αυτή τη βδομάδα. Ήταν όλοι ανεμβολίαστοι. Κάνω έκκληση, σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε και προσέχετε! Καταλαβαίνω ότι πολλοί φοβάστε και έχετε απορίες. Επικοινωνήστε μαζί μας, με γιατρούς και το υπουργείο, θα απαντήσουμε στις απορίες σας και θα συζητήσουμε τους προβληματισμούς σας. Θα δώσω σύντομα μια αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή και ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας μαζί μας, είμαστε εδώ για σας».

29χρονος «έφυγε» από κορωνοϊό στα Τρίκαλα

Υπενθυμίζεται ότι ένας 29χρονος στα Τρίκαλα έχασε προχθές τη μάχη με τον κορωνοϊό, με τον δήμαρχο της πόλης, ο οποίος τον γνώριζε προσωπικά, να κάνει μία φορτισμένη συναισθηματικά ανάρτηση.

Στη φορτισμένη συναισθηματικά ανάρτησή του, ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου απηύθυνε έκκληση σε όλους να αντιληφθούν την σπουδαιότητα του εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Όχι και στα 29 ρε γαμώτο….
Ο Παύλος ήταν ο νεότερος υποψήφιος που είχα. Τότε μόλις 22 χρόνων.
Ο Παύλος ήταν ωραίος, δραστήριος, ευγενικός… Εξαιρετικό παιδί.
Ο Παύλος κόλλησε covid.
Ο Παύλος κηδεύεται σήμερα, σε λίγη ώρα, στα Τρίκαλα.
Να τελειώσουμε ίσως με τις μ@λακιες γύρω από την ανάγκη εμβολιασμού;»

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.712 , εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 693.886 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 114 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.221 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 27, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.375 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.