Ο Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα είχαν σήμερα το πρωί συνάντηση με τον διευθυντή ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη, μετά τα υπονοούμενα που άφησε για το πρόσωπό του ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές τόσο ο υπουργός Υγείας όσο και η αναπληρώτρια υπουργός στήριξαν τον κ. Ηλιάδη κάνοντας λόγο για «στοχοποίηση» τόσο προς το πρόσωπό του όσο και προς άλλους γιατρούς.

Διεμήνυσαν, δε, ότι θα υπάρξει πλήρης νομική υποστήριξη από την ΥΠΕ στις μηνύσεις που τους έχουν υποβληθεί αλλά και σε μηνύσεις που θα κάνουν για την προάσπιση της προσωπικότητας τους.

Το υπουργείο Υγείας θα αναζητήσει, μάλιστα, τα πρακτικά της δίκης και αν έχουν ειπωθεί πράγματα που θίγουν θεσμούς του Υπουργείου τότε θα κινηθεί αυτοτελώς (σ.σ. κατά του Αλέξη Κούγια)

«Ως υπουργός έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψω την προσβολή των θεσμών και των λειτουργών του ΕΣΥ. Είμαστε δίπλα στους γιατρούς μας με πλήρη νομική υποστήριξη και θα τους στηρίξουμε για να επιτελούν απρόσκοπτα το έργο τους. Προβαίνουμε άμεσα σε όποια ενέργεια απαιτείται» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο Θάνος Πλεύρης μετά τη συνάντηση με τον Ανδρέα Ηλιάδη και τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Από το υπουργείο Υγείας διαμηνύεται, επίσης, η απόλυτη στήριξη ειδικά στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και στον θεσμό των μεταμοσχεύσεων, ο οποίος, όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές, στη χώρα μας γίνεται με πλήρη ασφάλειά και διαφάνεια και από τις μεταμοσχεύσεις σώζονται εκατοντάδες ζωές ετησίως.

Όπως υπενθυμίζεται, δε, στο ήδη αυστηρό πλαίσιο υπήρξε αναθεώρησή του, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών και των συμμετεχόντων. «Επομένως αποκρούουμε κάθε φωνή που με προκλητικό τρόπο δυναμιτίζει έναν θεσμό που σώζει ζωές» έλεγαν πηγές από το υπουργείο Υγείας.

Με ποίημα η απάντηση Ηλιάδη στον Κούγια

Ο Ανδρέας Ηλιάδης,  τα ξημερώματα της Πέμπτης επέλεξε τους στίχους του ποίηματος «Διάλεξη στη Λευκωσία» του Κώστα Μόντη που ξεκινά με τις λέξεις «μικροί άνθρωποι» για να «απαντήσει» στον Αλέξη Κούγια μετά τα υπονοούμενα που άφησε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για το πρόσωπό του.

Το ποίημα του Κώστα Μόντη που ανήρτησε ο Ανδρέας Ηλιάδης τα ξημερώματα της Πέμπτης:

Μικροί άνθρωποι

στις μεγάλες αίθουσες

φροντίζουν να μιλούν

για ό,τι πιο πολύ δεν ξέρουν.

Διαβάστε περισσότερα