Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι το πρόσωπο των ημερών τόσο για το ρεκόρ που σημείωσε με 8,41μ στο Λιεβέν, όσο και με αυτό που του ακυρώθηκε στα 8,40μ που σημείωσε στο Τορούν λόγω των… παπουτσιών του.

Αυτά τα «παράτυπα» παπούτσια θα τα κρατήσει ο Μίλτος και θα τα διαθέσει σε δημοπρασία, προκειμένου τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να μοιραστούν στα παιδιά της Τουρκίας, όπως αποκάλυψε ο προπονητής του «χρυσού» Ολυμπιονίκη, Γιώργος Πομάσκι.

Στην επιστροφή των δύο ανδρών στην Αθήνα, μετά την επίτευξη της νέας κορυφαίας επίδοσης στον κόσμο στο άλμα εις μήκος για το 2023 με τα 8,41μ. που σημείωσε ο Τεντόγλου στο μίτινγκ κλειστού του Λιεβέν, ο Πομάσκι είπε: «Έχω πει στον Μίλτο να κρατήσουμε τα παπούτσια που του ακύρωσαν το άλμα, να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας».

Για την ακύρωση του ρεκόρ λόγω των παπουτσιών σημείωσε: «Αυτά τα έχουμε συνηθίσει. Δεν έγινε σε μεγάλη οργάνωση. Δεν έχασε μετάλλιο. Αύριο συνεχίζουμε».

Τεντόγλου: «Ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε»

«Ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε, ήταν προσβολή και για άλλους αθλητές και για αυτό πολλοί ξένοι αθλητές με υποστήριξαν αμέσως. Καλά οι Έλληνες, εντάξει… Γέλασα πολύ, δεν το περίμενα και τους ευχαριστώ όλους», είπε κατά την άφιξη του ο Μίλτος, έχοντας ξαναβρεί την ηρεμία του μετά την περιπέτεια των τελευταίων ωρών.

Ο Μίλτος Τεντόγλου δείχνει για άλλη μια φορά ότι εκτός από μεγάλος αθλητής είναι σπουδαίος άνθρωπος! Τα παπούτσια είναι αυτά που φορούσε στο Τορούν όπου έκανε το ρεκόρ (8,40μ) και ακυρώθηκε από την World Athletics.

O Μίλτος Τεντόγλου αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι στο ΣΕΦ για να αγωνιστεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Διαβάστε ακόμη: