Σε Φαρ Ουέστ μετατράπηκε δρόμος του Μιλάνο, όταν κατά τη διάρκεια συμπλοκής μελών νεοφασιστικών οργανώσεων και οπαδών της Ίντερ, σκοτώθηκε ακαριαία 36χρονος κληρονόμος φατρίας και τραυματίστηκε ο 49χρονος αρχηγός των οπαδών της Ίντερ.

Η συμπλοκή έγινε το πρωί στη via Nino Besozzi στο Cernusco sul Naviglio στην περιοχή του Μιλάνο, με θύμα τον Αντόνιο Μπελόκο, που ήταν κληρονόμος της φατρίας Ροζάρνο της μαφίας της Καλαβρίας. Δράστης φέρεται ο τραυματίας Αντρέα Μπερέτα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνο, μετά από πλήγμα με πυροβόλο όπλο στο πόδι. Ο Μπερέτα φέρεται να είναι αυτός που σκότωσε με μαχαίρι τον Μπελόκο.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ακούστηκαν πυροβολισμοί έξω από αίθουσα πυγμαχίας, που είναι στέκι των οπαδών της Inter και νεοφασιστών της Casa Pound.

Η ιταλική αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να διευκρινιστούν τα κίνητρα, ωστόσο έχει διευκρινιστεί ότι ο καβγάς δεν σχετίζεται με ποδοσφαιρικά ζητήματα.

Την ίδια ώρα, ο ιταλικός Τύπος προειδοποιεί ότι η δολοφονία απειλεί να πυροδοτήσει έκρηξη βίας μεταξύ στοιχείων του οργανωμένου εγκλήματος.

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα, τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι ο Μπελόκο ξεκίνησε την επιθεση, πυροβολώντας κατά του Μπερέτα, ο οποος, αφού τραυματίστηκε, του επιτέθηκε με δύο μαχαιριές στον λαιμό.

Η φονική συμπλοκή έγινε το μεσημέρι. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τους Καραμπινιέρι, ενώ στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις του αρχηγείου της αστυνομίας και της μονάδας πληροφοριών.

Ο Αντόνιο Μπελέκο, που είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για οργανωμένο έγκλημα, ήταν ανιψιός του ιστορικού αφεντικού της φατρίας Ροζάρνο, που έχει εδραιωθεί εδώ και καιρό στη βόρεια Ιταλία. Ο πατέρας του, Τζούλιο Μπελόκο, πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο στις φυλακές.

Διαβάστε ακόμη: