Τα super yachts που κοστίζουν εκατομμύρια διαθέτουν τρία στοιχεία που λατρεύουν οι δισεκατομμυριούχοι και οι ολιγάρχες σε όλο τον κόσμο: status, πολυτέλεια και ιδιωτικότητα.

Ιδιαίτερα το τελευταίο είναι πρωταρχικής σημασίας, καθώς πολλοί από τους ιδιοκτήτες τέτοιων πλοίων δεν αναφέρονται καν ως κάτοχοι της πολύτιμης ιδιοκτησίας τους.

Για να διασφαλίσουν ότι τίποτα δεν θα χαλάσει την εν πλω ησυχία τους, κάποιοι πάνε ένα βήμα παραπέρα: εξοπλίζουν τα σκάφη τους με ηχητικές ασπίδες, προστασία από drones, ακόμη και τεχνολογίες που δεν επιτρέπουν στους παπαράτσι να τους φωτογραφίζουν.

Η ασφάλεια φαίνεται επίσης να βρίσκεται στην κορυφή των απαιτήσεων ορισμένων πλοιοκτητών. Δεν είναι λίγα τα yacht που διαθέτουν ειδικά σχεδιασμένες διόδους προστασίας από πειρατές, αντιπυραυλικά συστήματα με ραντάρ, αλεξίσφαιρα παράθυρα, πρόβλεψη για προσγείωση και απογείωση τριών ελικοπτέρων κ.ά.

Σε όλα τα παραπάνω, η εταιρεία Migaloo με έδρα την Αυστρία, έρχεται να προσθέσει μία ακόμη επιλογή: τη δυνατότητα όλος αυτός ο πλωτός πλούτος να μπορεί να κινηθεί και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ως concept προς το παρόν, τα υποβρύχια της Migaloo είναι στην ουσία ιδιωτικά γιοτ με τη δυνατότητα να καταδύονται στα 500 μέτρα κάνοντας υποβρύχια κρουαζιέρα με ταχύτητα 20 κόμβων.

Το πιο εξωφρενικό μοντέλο από το στόλο των βυθιζόμενων superyacht της εταιρείας είναι το M7, μήκους 283 μέτρων. Το M7 είναι ένα εντυπωσιακό πολυώροφο σκάφος που περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις που θα διάθετε ένα τυπικό megayacht, όπως ελικοδρόμιο, οκτώ VIP σουίτες, αίθουσα προβολής ταινιών, υπαίθρια τραπεζαρία, και πισίνα στο κατάστρωμα.

Πέρα από το θηριώδες M7, η Migaloo προσφέρει επίσης μια γκάμα προδιαγραφών μεγέθους και διαμορφώσεων με τρία ακόμη μικρότερα μοντέλα: το M2 72 μέτρων, το M5 135 μέτρων και το Μ6 160 μέτρων. Σύμφωνα πάντως με το Bloomberg, η ναυαρχίδα του στόλου, το Μ7 θα διατίθεται σε αστρονομική τιμή που θα αγγίζει τα 2,3 δισ. δολάρια, κάτι που θα το έκανε «το πιο ακριβό ιδιωτικό αντικείμενο παγκοσμίως», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Christian Gumpold, διευθύνων σύμβουλος της Migaloo.

Το μέσο υποβρύχιο μοντέλο από την γκάμα της Migaloo θα είναι ικανό να φτάσει τους 40 κόμβους στο νερό και τους 20 κόμβους κάτω από την επιφάνεια, ενώ η κατάδυση θα μεταφέρει τους επιβάτες σε ένα άνευ προηγουμένου βάθος πολυτέλειας που θα ζήλευε ακόμη και ο Τζέιμς Μποντ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Μ& και τα υπόλοιπα μοντέλα της Migaloo μπορείτε να δείτε εδώ