Πράσινο φως έδωσε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της MIG με κυριότερο θέμα τη μεταβίβαση στην Strix Holdings που ποσοστού της MIG στην Attica Group , με αντάλλαγμα την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων προς την Πειραιώς ύψους 443,8 εκατ. ευρώ.

Η ΓΣ πραγματοποιήθηκε, όπως είχε προγραμματιστεί, έπειτα από την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η πλευρά του ακτοπλόου Μ. Ηλιόπουλου της Seajets και φίλα προσκείμενων μετόχω

Αποχώρησε από τη Γενική Συνέλευση της Marfin Investment Group (MIG), που βρίσκεται σε εξέλιξη το απόγευμα της Παρασκευής, o εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος, αφού πρώτα παρουσίασε τις θέσεις του για τη συμφωνία ανταλλαγής χρεών, ύψους περίπου 440 εκατ. ευρώ, της MIG που κατέχει η STRIX Holdings με μετοχές που η MIG κατέχει στην ακτοπλοϊκή Attica Group (79,38%).

Σύμφωνα με πληροφορίες, o κ. Ηλιόπουλος ανέπτυξε τα ίδια επιχειρήματα που είχε παρουσιάσει και στην εξέταση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει το σχήμα μετόχων της εισηγμένης του οποίου ηγείται

Στη δήλωσή του ανέφερε:

«Ο Όμιλος μας παλεύει με τα πόδια του σε περιβάλλον πανδημίας και πολέμου απέναντι στην Τράπεζα Πειραιώς που δεν παίζει fair play, όπως υποχρεούται νομικά. Δημιουργεί μονοπώλιο με χρήματα του ελληνικού λαού που χρησιμοποιεί για δικό της συμφέρον. Έχουν δικά τους καπέλα που μπορεί να μπερδευτούν και να έχουν συγκρούσεις μεταξύ τους.

Δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό στην ακτοπλοΐα, ιδιοποιούνται περιουσιακά στοιχεία με πολλά ερωτηματικά. ενώ για οποιονδήποτε άλλο στη ναυτιλία δεν δίνουν σταγόνα. Αν παρθεί απόφαση (είναι) παράνομη και άδικη, αν τηρηθεί η νομιμότητα θα υπάρξει αναβολή. Επειδή ασχολούμαι με την ουσία και έχω άλλα σήμερα θέματα ουσίας, αποχωρώ από αυτή τη ΓΣ. Είμαι παρών, θα δίνω το «παρών» όταν υπάρχει ουσία….» είπε ο κ. Ηλιόπουλος.

Σημειώνεται ότι χθες συζητήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η πλευρά Ηλιόπουλου ζητώντας την αναστολή της ισχύος της από 13.12.2022 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της MIG με την οποία έγινε αποδεκτή η πρόταση της Strix Holdings. Ακόμη ζήτησε διαχειριστικό έλεγχο για τις οικονομικές χρήσεις 2020, 2021, 2022 και μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο της υποβολής των ασφαλιστικών μέτρων πραγματοποιήθηκε και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, για να σταματήσουν άμεσα οι διαδικασίες της γενικής συνέλευσης, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν έγινε δεκτό.

Διαβάστε περισσότερα