Η Microsoft σε συνεργασία με τη Samsung φέρνει την εφαρμογή Xbox στο Samsung Gaming Hub των σειρών τηλεοράσεων Neo QLED 8K/4K, QLED καθώς και τα Smart Monitors.

Το Samsung Gaming Hub είναι ουσιαστικά μία πλατφόρμα streaming παιχνιδιών, που είναι ενσωματωμένη στις σειρές smart τηλεοράσεων της Samsung του 2022, όπως οι Neo QLED 8K, Neo QLED 4K, QLED και η σειρά Smart Monitor 2022.

Θα είναι η πρώτη φορά που η εφαρμογή Xbox εντάσσεται σε πλατφόρμα «έξυπνης» τηλεόρασης με τους χρήστες του Samsung Gaming Hub να έχουν τη δυνατότητα streaming άνω των 100 τίτλων βιντεοπαιχνιδιών υψηλής ποιότητας, μέσω της εφαρμογής Xbox.

Η συμφωνία συνεργασίας ουσιαστικά θα επιτρέπει στους συνδρομητές του Xbox Game Pass Ultimate, από τις 30 Ιουνίου, να έχουν πρόσβαση στα παιχνίδια τους, μέσω cloud, καθιστώντας περιττή την παρουσία της ίδιας της κονσόλας Xbox ή της σύνδεσης με έναν υπολογιστή.

Streaming παντού

Σημειώνεται ότι η δυνατότητα να κάνεις stream βιντεοπαιχνίδια μέσω του Game Pass Ultimate υπάρχει ήδη διαθέσιμη σε φορητές συσκευές τα τελευταία δύο χρόνια.

Προφανώς για τον έλεγχο των παιχνιδιών είναι απαραίτητα και τα χειριστήρια. Σε ανακοίνωσή της η Microsoft έκανε γνωστό ότι οποιοδήποτε από τα ήδη υπάρχοντα ασύρματα χειριστήρια της σειράς Xbox, όπως επίσης και τα χειριστήρια DualSense του PS5, θα είναι συμβατά με την εφαρμογή.