Στη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της αναμένεται να προχωρήσει η Microsoft καθώς φαίνεται πως συμφώνησε να αποκτήσει την Activision Blizzard σε ένα deal ύψους 68,7 δισ. δολαρίων αποκλειστικά σε μετρητά.
Όπως μεταδίδει το CNBC, η μετοχή της Activision, μετά την γνωστοποίηση του επερχόμενου deal πραγματοποίησε άλμα περίπου 37%, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας από τη Wall Street Journal. Την ίδια ώρα η μετοχή της Microsoft υποχωρεί περισσότερο από 2% μετά την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Microsoft προτείνει εξαγορά για 95 δολάρια ανά μετοχή της Activision ή 68,7 δισ. δολάρια για το σύνολο των μετοχών της εταιρείας. Η τιμή αποτελεί premium 45% σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής της Activision στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Σημειώνεται πως η Activision, κολοσσός στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών που έχει κυκλοφορήσει γνωστά παιχνίδια όπως Call of Duty και World of Warcraft, βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο εν μέσω κριτικής για περιπτώσεις σεξουαλικών σκανδάλων.

«Το Gaming είναι η πιο δυναμική και ενθουσιώδης κατηγορία στην ψυχαγωγία σε όλες τις πλατφόρμες σήμερα και θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των πλατφόρμων του metaverse» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, ανακοινώνοντας την εξαγορά.

«Επενδύουμε εις βάθος σε περιεχόμενο υψηλής κοινότητας, στο cloud και σε μία νέα εποχή του Gaming, που βάζει πάνω από όλα τους παίχτες και τους δημιουργούς και δημιουργεί ένα περιβάλλον ασφαλές και προσβάσιμο σε όλους» συμπλήρωσε.

Τη Δευτέρα, η Activision ανακοίνωσε ότι απέλυσε δεκάδες στελέχη μετά από έρευνα. Tην περασμένη εβδομάδα, η Take-Two Interactive Software εξαγόρασε τη Zynga, σε ένα ντιλ ύψους 12,7 δισ. Δολαρίων.