Ο Μιχαήλ Φέκκας αναλαμβάνει τη θέση του Α’ Αντιπροέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στη θέση του παραιτηθέντος Νίκου Κονταρούδη, όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ο κ. Φέκκας διαθέτει εικοσιπενταετή εμπειρία στην ελληνική κεφαλαιαγορά, έχοντας διατελέσει υπεύθυνος εσωτερικού ελέγχου και υπεύθυνος διαχείρισης χαρτοφυλακίου στην Α. ΣΑΡΡΗΣ ΑΕΠΕΥ καθώς και υπεύθυνος κανονιστικής συμμόρφωσης και υπεύθυνος διαχείρισης κινδύνων στην ΕΔΕΚΤ ΑΕΠΕΥ.

Σίγουρα πρόκειται για πολιτικό ρουσφέτι του Υπουργού Οικονομικών κ. Χατζηδάκη μιας και όταν ήταν Υπουργός Εργασίας διορίστηκε στην ΕΔΕΚΤ ΑΕΠΕΥ, ως υπεύθυνος κανονιστικής συμμόρφωσης ενώ παράλληλα όπως προκύπτει από το βιογραφικό του ήταν και υπεύθυνος εσωτερικού ελέγχου και υπεύθυνος διαχείρισης χαρτοφυλακίου στην Α. ΣΑΡΡΗΣ ΑΕΠΕΥ.

Ερωτηματικά βέβαια προκύπτουν για τον εάν υπάρχει ασυμβίβαστο με την παράλληλη εργασία του στους δύο ανωτέρω φορείς αφού, όπως προκύπτει από το βιογραφικό του την ίδια χρονική περίοδο εργάζονταν και σαν υπεύθυνος εσωτερικού ελέγχου στην Α. ΣΑΡΡΗΣ ΑΕΠΕΥ αλλά και σαν υπεύθυνος κανονιστικής συμμόρφωσης και υπεύθυνος διαχείρισης κινδύνων στην ΕΔΕΚΤ ΑΕΠΕΥ!

Επίσης το radar.gr επισημαίνει και το ηθικό θέμα ασυμβίβαστου μιας και ο εποπτευόμενος αναλαμβάνει θέση επόπτη χωρίς να υπάρχει καμία cooling off period όπως συμβαίνει στο εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμη: