Η Ρεάλ Μαδρίτης κάνει νέα βήματα προς τα μπροστά με τη φιλόδοξη ανακαίνιση του σταδίου Μπερναμπέου, ένα τεράστιο project πολλών εκατομμυρίων που ξεκίνησε το 2019. Η αναβάθμιση, που πιστεύεται ότι θα κοστίσει κοντά στα 575 εκατομμύρια ευρώ, φέρνει το εμβληματικό στάδιο σε μία νέα εποχή, αν και είχε να αντιμετωπίσει πολλές καθυστερήσεις.

Το αρχικό και υπερφιλόδοξο deadline του 2022 πέρασε και ο χρόνος κατασκευής του, υπό την εποπτεία του προέδρου της Ρεάλ, Florentino Perez, έχει επεκταθεί.

Μια ματιά στο νέο, εντυπωσιακό Μπερναμπέου της Ρεάλ Μαδρίτης

Με την ομάδα της Μαδρίτης να είναι αποφασισμένη να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία των φιλάθλων που έρχονται στα ματς και παράλληλα να φέρει περισσότερα κέρδη, η ανακαίνιση πλέον φτάνει προς το τέλος της.

Το πρώτο στάδιο της ανακαίνισης βρήκε το παλιό σκέπαστρο να ξηλώνεται, νέους πύργους να κατασκευάζονται στη δυτική πλευρά του γηπέδου και βελτίωση στις θέσεις. Επιπροσθέτως, το νέο Μπερναμπέου θα έχει να υπερηφανεύεται για σκέπαστρο και τερέν που μπορούν να ανασυρθούν και να μετακινηθούν, κάτι αντίστοιχο που έκανε και η Tottenham στο νέο υπερσύγχρονο γήπεδο στο βόρειο Λονδίνο.

real madrid

Το επικείμενο Skywalk στο νέο στάδιο της Ρεάλ, φιλοδοξεί να προσφέρει στους φιλάθλους μία μοναδική εμπειρία φιλοξενίας, με μία εντυπωσιακή βεράντα στο πιο ψηλό το επίπεδο να το περικλείει. Αν και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η κατασκευή του, ένας χώρος 360ᵒ, 800 μέτρα σε μήκος και συνολικό εμβαδόν στα 6 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, σιγά σιγά παίρνει μορφή. Έχει υπάρξει πρόοδος στις ανακαινισμένες θέσεις σε κάθε πλευρά του σταδίου, ενώ, ένα υπόγειο θερμοκήπιο έχει κατασκευαστεί για τη συντήρηση του χορταριού του γηπέδου.

real madrid

Πέρυσι στο μεταξύ, η Ρεάλ Μαδρίτης υπέγραψε συμβόλαιο με τις εταιρείες Legends και Sixth Street, δίνοντάς τους τη λειτουργία του σταδίου για 20 χρόνια με αντίτιμο κοντά στα 360 εκατομμύρια ευρώ. Ο οργανισμός της Ρεάλ θα λαμβάνει το 70% των εσόδων, κάτι που υπολογίζεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Πιστεύεται ότι οι εργασίες στο Μπερναμπέου θα ολοκληρωθούν αυτόν το μήνα ή τον Οκτώβριο, με τα εγκαίνια να έχουν προγραμματιστεί, αν δεν υπάρξουν νέες καθυστερήσεις, προς το αγωνιστικό διάλειμμα του Δεκεμβρίου. Φέτος το καλοκαίρι, οι εργάτες επέστρεψαν στο στάδιο για τις τελευταίες πινελιές, με το μετακινούμενο τερέν να περνάει επιτυχώς το τεστ λειτουργίας.

Διαβάστε ακόμη: