search

PICK POST

Μια ανάσα από την Συνεταιριστική Σερρών οι Εξάρχου – Μπάκος – Καϋμενάκης! Ο Στουρνάρας «έκοψε» τον Αμερικανοεβραίο Sassoon, ενώ την ίδια ώρα η Διοίκηση της τράπεζας όρισε σύμβουλο την Ernst and Young!

Η Deloitte προσδιορίζει το άνοιγμα στα 25-30 εκατ-Το ΔΣ της Παγκρήτιας, ο Σάλλας, το αίτημα για έκτακτη ΓΣ και το αξίωμα ότι στις τράπεζες κάνουν κουμάντο SSM, ΤτΕ και πρώτος τη τάξει μέτοχος!

Μια ανάσα από την Συνεταιριστική Σερρών οι Εξάρχου – Μπάκος – Καϋμενάκης! Ο Στουρνάρας «έκοψε» τον Αμερικανοεβραίο Sassoon, ενώ την ίδια ώρα η Διοίκηση της τράπεζας όρισε σύμβουλο την Ernst and Young!

Επιταχύνονται σύμφωνα με πληροφορίες οι εξελίξεις σχετικά με το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών Εξάρχου – Μπάκου – Καϋμενάκη ως προς την απόκτηση της Συνεταιριστικής τράπεζας Σερρών όπου η υπόθεση φαίνεται πως μπαίνει στην τελική της ευθεία!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο Αμερικανοεβραίος επενδυτής Sassoon (όχι ο Vidal με τα σαμπουάν) που πρόσφερε 100 εκατ. ευρώ για το 70% των μετοχών λες και αγόραζε την …Barclays (!!!) «κόπηκε» από την Τράπεζα της Ελλάδος χωρίς δεύτερη κουβέντα και με συνοπτικές διαδικασίες!

Ο Στουρνάρας δεν παίζει! Και όποιος το κατάλαβε, το κατάλαβε!

Δεύτερον, η διοίκηση της τράπεζας σύμφωνα με απόλυτα ηλεγμένες πληροφορίες, όρισε την Earnst and Young ως σύμβουλο προκειμένου να πραγματοποιήσει λογιστικό έλεγχο και να αποτυπώσει το άνοιγμα καθώς και την ανάγκη κεφαλαίων!

Θυμίζεται ότι η πλευρά των Εξάρχου – Μπάκου – Καϋμενάκη έχει ήδη διενεργήσει Due diligence και βάσει του πορίσματος της Deloitte οι άμεσες κεφαλαιακές ανάγκες προσδιορίζονται περίπου στο ποσόν των 25-30 εκατ. ευρώ!

Υπό το πρίσμα αυτό, οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και όλα δείχνουν πως μετά την Παγκρήτια και η Συνεταιριστική Σερρών θα περάσει πολύ σύντομα υπό τον έλεγχο της ισχυρής επιχειρηματικής τριπλέτας που έχει αναταράξει τα εγχώρια επιχειρηματικά και τραπεζικά ύδατα!

Ο Σάλλας, η Παγκρήτια, η Γ. Συνέλευση και αυτοί που κάνουν πραγματικά κουμάντο!

Στο μεταξύ ενδιαφέρον προκάλεσε η επιστολή της Lyktos στο ΔΣ της Παγκρήτιας δια της οποίας ζητάει σύγκλιση έκτακτης γενικής Συνέλευσης με θέμα την αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου!

Εξάρχου – Μπάκος – Καϋμενάκης που ελέγχουν πλέον το 32,5% απάντησαν ευγενικά ότι θα προτιμούσαν η ΓΣ να γίνει μετά την πάροδο 60 ημερών ούτως ώστε να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες από την ΤτΕ και να εκπροσωπηθούν επισήμως στην Γενική Συνέλευση!

Οι πληροφορίες λένε πως ο Μιχάλης Σάλλας είναι πολύ ενοχλημένος με τους κ.κ. Δημόπουλο και Βαρθολομαίο, τους οποίους ο ίδιος είχε ουσιαστικά «διορίσει» και στη συνέχεια τον «πούλησαν» και συντάχθηκαν με τις επιλογές Στουρνάρα!

Έτσι βρήκε ευκαιρία να τους καθαρίσει!

Ωστόσο κάνει ο πρώην πανίσχυρος τραπεζίτης, δύο βασικά λάθη!

Πρώτον, ακόμη και να ελάμβανε απόφαση από την ΓΣ της Παγκρήτιας, τα πρόσωπα του ΔΣ, ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν, καθορίζονταν από τον SSM και το υποκατάστημα του στην Ελλάδα, την ΤτΕ!

Δεύτερον, στην προκειμένη περίπτωση όπως και σε πολλές αντίστοιχες, κουμάντο κάνει ο πρώτος μέτοχος, αυτός με το 33% και όχι ο δεύτερος με το 10%! Άρα η όποια απόφαση τυχόν ελάμβανε η ΓΣ θα ανατρεπόταν στην επαναληπτική!

Στο δια ταύτα, από την πιάτσα ακούω ότι με ένα ικανοποιητικό ποσόν ο Μιχάλης Σάλλας θα πωλούσε τις μετοχές του! Δεν βρίσκεται λοιπόν κανένας εφοπλιστής διαθέσιμος να κλείσει ο κύκλος;

Διαβάστε ακόμη: