Στη Νέα Δημοκρατία μετρούν τη φθορά από τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τους αγρότες, με τον Αμερικανό επικοινωνιολόγο Σταν Γκρίνμπεργκ να ανεβοκατεβάζει τον πήχυ.

Σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση που έχει διατυπώσει η Νέα Δημοκρατία στην παρούσα φάση βρίσκεται στο 30% χωρίς αναγωγή.

Στη χειρότερη περίπτωση σύμφωνα πάντα με τον Σταν Γκρίνμπεργκ η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές θα συγκεντρώσει ποσοστό 33% με 34%.

Αυτό βέβαια με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει μαζική αποχή από τις κάλπες συντηρητικών ψηφοφόρων που διαφωνούν με τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σε περίπτωση που ένα κομμάτι των παραδοσιακών δεξιών ψηφοφόρων αποφασίσουν να απόσχουν τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Θέλει να κλείσει τα μέτωπα το Μαξίμου

Το Μαξίμου επιδιώκει να κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα μέσα στον Φεβρουάριο για να μπορέσει το τρίμηνο που μεσολαβεί μέχρι τις ευρωεκλογές να αναπτύξει μια θετική ατζέντα.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η απόφαση του πρωθυπουργού να δεχθεί τη Δευτέρα στο γραφείο του αντιπροσωπεία των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα.

Βέβαια πρόκειται για μια δύσκολη συνάντηση, γιατί οι αγρότες φρόντισαν έγκαιρα να κοινοποιήσουν στο γραφείο του πρωθυπουργού τα αιτήματά τους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ικανοποιήσει ένα μέρος από τα αιτήματα για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με αόριστες υποσχέσεις, ειδικά τώρα που ο έλεγχος των αγροτικών κινητοποιήσεων έχει περάσει στο ΚΚΕ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι αγροτοσυνδικαλιστές της Ν.Δ. δεν συμφωνούν με το πακέτο των διεκδικήσεων.

Διαβάστε ακόμη: