Στην πολιτική του διαδρομή ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε ότι δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται και κυρίως δεν χειραγωγείται. Σε μία ακόμη σκληρή δήλωσή του για τα εθνικά θέματα, υπογραμμίζει ότι δεν δικαιούται να σιωπά όταν πρόκειται για τη χώρα. Στην ίδια τοποθέτηση υπογραμμίζει ότι στη σύμβαση με τη Chevron προστέθηκαν την τελευταία στιγμή όροι που υποδηλώνουν εμμέσως πλην σαφώς τη δυνητική εκχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Αναρωτιέται επίσης «τι είδους σύμβαση είναι αυτή όταν νομοθετούμε για πιθανή αποχώρηση από τα οικόπεδά μας. Η Ελλάδα δηλαδή συζητάει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Με ποιους και από πότε;».
Α’ Αθήνας: Υπόγειες συνεννοήσεις κατά Μπακογιάννη και φόβος για νέο εκλογικό «χουνέρι»
Η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη στην Α’ Αθήνας ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών που εκλέγονται στην ίδια περιφέρεια. Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή, οι εν λόγω υποψήφιοι αποφάσισαν να στήσουν καρτέλ για κατευθυνόμενη σταυροδοσία. Όπως αντιλαμβάνεστε ο Μπακογιάννης κινδυνεύει να πάθει στην Α’ Αθήνας το χουνέρι που έπαθε στις δημοτικές εκλογές, όταν έχασε τον δήμο της Αθήνας από τον Χάρη Δούκα.
Σύνταγμα και Τέμπη: Ο φόβος της Αριστεράς για πολιτική κεφαλαιοποίηση από την Καρυστιανού
Προβληματισμός επικρατεί στα κόμματα της Αριστεράς για το συλλαλητήριο που οργανώνει στο Σύνταγμα ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών. Αυτό που φοβούνται είναι το ενδεχόμενο να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά η Μαρία Καρυστιανού μία ακόμη μεγαλειώδη συγκέντρωση. Παρά το γεγονός ότι η Καρυστιανού έχει απομακρυνθεί από τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, είναι σίγουρο ότι θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί και πάλι τη συμμετοχή του κόσμου προκειμένου να ψαρέψει στα θολά νερά της διαμαρτυρίας ψηφοφόρους για το κόμμα που πρόκειται να εξαγγείλει.
Σήμα περιορισμού στον Άδωνι – Η παρέμβαση Κακλαμάνη και η αμηχανία του Μαξίμου
Εκτός από τον πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος επιχείρησε να βάλει φρένο στον Άδωνι Γεωργιάδη, και το Μαξίμου έχει εκδώσει οδηγία προκειμένου να περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις. Βέβαια ο Άδωνις σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τεθεί σε κατάσταση επιτήρησης. Ούτε και τα κανάλια διανοούνται να εκπέμπουν χωρίς τη φωνή του Άδωνι.
Σκηνικό εσωκομματικής σύγκρουσης στο ΠΑΣΟΚ: Ποιος ετοιμάζει κίνηση κατά Ανδρουλάκη και γιατί απειλείται με διαγραφή
Ένα προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ -δεν πρόκειται για τον Χάρη Δούκα, ούτε για τον Παύλο Γερουλάνο- έχει αποφασίσει να θέσει ζήτημα ηγεσίας με κίνδυνο να προκαλέσει νέο κύκλο εσωστρέφειας στην Χαριλάου Τρικούπη. Πάντως η απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη, που γνωρίζει πολύ καλά τις κινήσεις του συγκεκριμένου στελέχους, θα είναι η άμεση διαγραφή του.
Έστειλε «περίεργα» μηνύματα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης – Το Μέγαρο Μαξίμου ακούει;
Δύο φορές ανέφερε όλες και όλες το όνομα «Μητσοτάκης» σε μακροσκελή (πάνω από 6.000 λέξεις) συνέντευξή του ο Ευριπίδης Στυλιανίδης κι αυτό όχι για να αναφερθεί στον πρωθυπουργό, αλλά στον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ο βουλευτής Ροδόπης είπε κι άλλα ενδιαφέροντα, τα οποία δεν ξέρουμε αν έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η συνέντευξη δόθηκε σε μία ιστοσελίδα όχι απ’ αυτές που θα χαρακτηρίζαμε ως μεγάλες.
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε πως «ο βουλευτής δεν είναι χειροκροτητής του αρχηγού του» και πως «οι βουλευτές δεν μπορεί να είναι μόνο κληρονόμοι πολιτικών τζακιών, ούτε «αυτοφοράκηδες» διαπλεκόμενων συμφερόντων ή τυχοδιώκτες». Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου για τα όρια θητείας των βουλευτών, έβαλε στο τραπέζι και τα όρια της πρωθυπουργικής θητείας. Η σχετική συζήτηση, είπε, θα πρέπει να καταλαμβάνει ακόμη και τα όρια των πρωθυπουργικών θητειών και να μην περιοριστεί μόνο στους βουλευτές, οι οποίοι, όπως παρατήρησε, δέχονται και τα περισσότερα «μπινελίκια».