Αποχωρούν σήμερα τα μέλη των βασιλικών οικογενειών που βρέθηκαν από χθες στην Ελλάδα προκειμένου να παραστούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, και έμειναν και για το δείπνο που παρέθεσε η οικογένεια.

Συγκεκριμένα, μετά την ταφή, οι 250 προσκεκλημένοι αναχώρησαν για το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», όπου δείπνησαν μαζί με την οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Συνολικά προσήλθαν 17 αντιπροσωπείες ξένων κρατών, εστεμμένοι και μέλη βασιλικών οικογενειών, καθώς και φίλοι του εκλιπόντος.

Μέτρα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα και σήμερα - Οι γαλαζοαίματοι που αναχωρούν

Ήδη από χθες Δευτέρα, αμέσως μετά την κηδεία αναχώρησαν ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε με τη σύζυγό του Λετίθια, ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, η βασιλική πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας, ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος – Αλέξανδρος με τη βασίλισσα Μάξιμα και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.

Τα μέλη βασιλικών οικογενειών που ήταν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και αναχωρούν σήμερα είναι: η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας και ο διάδοχος του θρόνου Φρειδερίκος, ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος-Γουστάβος ΙΣΤ΄, ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος και ο διάδοχος της Νορβηγίας, πρίγκιπας Χάακον.

 

Σε ισχύ τα δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και σήμερα

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι παραμένει σε ισχύ το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα ασφαλείας, όταν και ολοκληρωθούν οι αναχωρήσεις των εκπροσώπων των βασιλικών οικογενειών.

«Φρούριο» παραμένει το κέντρο της Αθήνας, με 1.000 αστυνομικούς να βρίσκονται στους δρόμους.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε σημεία που θα κριθεί απαραίτητο θα πραγματοποιηθούν κατά τις αναχωρήσεις των επίσημων προσκεκλημένων, με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εντός και εκτός του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν δρακόντεια. Στο ξενοδοχείο έχουν τοποθετηθεί από χθες μηχανήματα X-RAY για τον έλεγχο όσων εισέρχονται στον χώρο.

 

Διαβάστε ακόμη: