Συνεχίζονται για 10η ημέρα οι έρευνες για την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη από το Μεσολόγγι. Αν και παραμένουν άκαρπες ως προς τον εντοπισμό του, οι Aρχές επισημαίνουν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ίσως υπάρξουν ακόμα και συλλήψεις.

Το Σάββατο οι έρευνες για την εξαφάνιση επικεντρώθηκαν στην περιοχή του αεροδρομίου στο Μεσολόγγι καθώς εκεί εντοπίστηκε από κάμερες το τζιπ του κρεοπώλη.

Η περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς αποτελείται από πυκνή βλάστηση αλλά και βάλτους κάτι που δυσχεραίνει το έργο των αρχών, οι οποίες επιστράτευσαν μέχρι και δύτες για να ερευνήσουν την λιμνοθάλασσα της περιοχής.

Για την υπόθεση εξαφάνισης και την πιθανότητα εμπλοκής του κρεοπώλη, καθώς μέχρι στιγμής φέρεται να υπάρχουν στοιχεία που ενοχοποιούν τη δράση του, μίλησε στο Mega ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, αναφερόμενος στο πιθανό κίνητρο. «Τους δύο άνδρες συνδέει και ένας δανεισμός εκ μέρους του Μπάμπη, ύψους 17.000 ευρώ στον άνθρωπο που είναι στο «κάδρο». Ο Μπάμπης φαίνεται να λέει ότι μέχρι την Κυριακή θέλει πίσω τα χρήματα – και εξαφανίζεται Πέμπτη. Αυτό φαίνεται από τα μηνύματα στο messenger και από τη διαμάχη που είχε εκείνη τη μέρα. Ο 50χρονος φέρεται να ζήτησε χρήματα για να αγοράσει κρέατα και να τα πουλήσει τις μέρες των γιορτών και έτσι στις 2 του μηνός να του τα επέστρεφε». 

Από το κινητό τηλέφωνο του 50χρονου κρεοπώλη έχουν ανακτηθεί δεδομένα τα οποία φανερώνουν πως ένα 24ωρο πριν την εξαφάνιση του Μπάμπη υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών, με αφορμή τα χρήματα που είχε δανείσει ο 31χρονος στον βασικό ύποπτο της υπόθεσης. Επιπλέον, από τα δεδομένα που ανακτήθηκαν προκύπτει πως μετά τη συνάντηση με τον 31χρονο, ο κρεοπώλης επικοινώνησε με διάφορα άτομα προτού του πάρουν το κινητό του οι Αρχές.

Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: «Είμαστε κοντά στην άσκηση ποινικής δίωξης»

Ο Κώστας Δημόπουλος, δικηγόρος της μητέρας και των αδελφών του 31χρονου αγνοούμενου, μιλώντας για την εξαφάνιση του Μπάμπη, ο οποίος έκανε λόγο για «μεθοδευμένη και με σχέδιο ενέργεια, που έγινε από άνθρωπο που γνωρίζει την περιοχή η οποία έχει πολλές ιδιαιτερότητες, πιθανώς με συνεργό».

«Είμαστε κοντά στην άσκηση ποινικής δίωξης με βάση ευρήματα που έχουν στην διάθεση τους οι Αρχές. Υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν την μέχρι τώρα έρευνα με την άσκηση ποινικής δίωξης», τόνισε ο δικηγόρος, προσθέτοντας ότι «ευχή όλων είναι να έχουμε την αλήθεια για αυτή την εγκληματική ενέργεια και η μητέρα και οι αδελφές του να μάθουν τι έχει γίνει. Έχουν περάσει αρκετές ημέρες, το απεύχομαι, αλλά εκτιμώ ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια».

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναμένουν την ολοκλήρωση της ανάκτησης των ηλεκτρονικών πειστηρίων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για κινητά τηλέφωνα και επικοινωνίες χωρίς να αποκλείουν να καλέσουν εκ νέου για κατάθεση τον βασικό ύποπτο της υπόθεσης για την εξαφάνιση του Μπάμπη στο Μεσολόγγι.

Μεσολόγγι: Ελεύθερος ο κρεοπώλης – Τα κενά στους ισχυρισμούς του για την εξαφάνιση του Μπάμπη

Διαβάστε ακόμη: