Μαθαίνω ότι στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν κάποιες υποψίες ότι πιθανόν στην προμήθεια των 3+1 Γαλλικών φρεγατών τύπου Belharra ύψους περίπου 5 δις. ευρώ, «κάποιοι» μεσάζοντες – νταραβεριτζήδες, να μπήκαν από την πίσω πόρτα, εκμεταλλευόμενοι σχέσεις με τους Γάλλους και εμπορικές συμμαχίες με παροχή υπηρεσιών ενδιάμεσων, που είχαν συνάψει εδώ και καιρό!

Μολονότι το γεγονός αυτό δεν αποδεικνύεται, ακόμη, εντούτοις η αίσθηση που υπάρχει στα υψηλά πατώματα της εξουσίας είναι πως τελικά ένα «σύστημα» που είχε διαμορφώσει πλαίσιο συνεργασίας και συνεννόησης με τους Γάλλους, από την εποχή των Rafale, υπήρξε απολύτως ενεργό και στην υπόθεση των φρεγατών με αποτέλεσμα την ώρα τούτη να βρίσκεται μέσα στο «παιχνίδι» των προμηθειών!!!

Η αίσθηση αυτή που υπάρχει στο Μαξίμου, το οποίο δεν ήθελε επουδενί την εμπλοκή στη συμφωνία μεσαζόντων, ενδιάμεσων και των γνωστών – αγνώστων εμπόρων όπλων, βασίζεται τόσο σε μεμονωμένη πληροφόρηση και ειδήσεις που έρχονται σκόρπιες αναφορικά με την υπόθεση, αλλά και λόγω συγκεκριμένων δημοσιευμάτων σε συγκεκριμένα κυριακάτικα έντυπα!

Ο νοών νοείτο…