Η Mercedes παραδοσιακά συνεχίζει την παρουσίασή της στην κατηγορία των sedan, και ένα από τα μοντέλα της είναι η CLA. Έχει ένα ξεχωριστό στυλ η γερμανική κατασκευή, με το πίσω μέρος να φέρει μια έντονη κουπέ γραμμή. Το πόσο όμως έμφαση έχει δοθεί στην όλη κατασκευή είναι ότι οι πόρτες είναι χωρίς πλαίσιο, που σημαίνει πόσο «δεμένο» είναι το γερμανικό σύνολο.

Επιβλητικό το μπροστινό μέρος με το αστέρι στο κέντρο της μάσκας, τις μεγάλες εισαγωγές, στα άκρα του προφυλακτήρα καθώς και χαμηλά στο κέντρο. Στις εξωτερικές διαστάσεις η CLA εκτείνεται σε μήκος  4.549 χλστ., πλάτος 1.796 χλστ. και ύψος 1.446 χλστ. με μεταξόνιο 2.729 χλστ. Να αναφέρουμε και το χώρο των αποσκευών με 405 λίτρα με κιτ ελαστικού.

Ανοίγοντας τη χωρίς πλαίσιο πόρτα, το βλέμμα καρφώνεται στο ενιαίο κρύσταλλο με τις δύο ψηφιακές οθόνες 10.25 ιντσών, τα καθίσματα από αλκαντάρα με ενιαία προσκέφαλα, το εργονομικό τιμόνι με ίσιο το κάτω μέρος, τις θήκες μικροαντικειμένων μεταξύ των καθισμάτων.

Κάτω από το μακρύ καπό 4κύλινδρο σύνολο 1.333 λίτρων δίνει «ζωή» στη γερμανική κατασκευή των 1.450 κιλών. 270 Nm είναι η ροπή με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με τον επιλογέα στην κολώνα του τιμονιού ενώ φέρει και paddles. H θέση οδήγησης είναι χαμηλή και αυτό λόγω της αεροδυναμικής του αμαξώματος. Αυτές οι χαμηλές θέσεις καθώς οι sedan εκδόσεις απευθύνονται κυρίως σε οδηγούς με πιο παραδοσιακές αιτιάσεις.

Για πίσω οι θέσεις είναι κυρίως για δύο άτομα καθώς ο τρίτος θα στριμωχτεί αφού έχει και το κεντρικό τούνελ. Στο δρόμο αυτό που καταφέρνει η κάθε Mercedes, όπως και για την περίπτωση η CLA 200, είναι ότι σε «οδηγεί» στο προφίλ που «θέλει» αυτή. Είναι αυτό που έχει καταφέρει η εταιρία με τις πλατφόρμες, τις αναρτήσεις, το σύστημα διεύθυνσης. «Αρχοντικό» το πάτημα με τιμόνι γεμάτο αίσθηση.

Το κιβώτιο είναι αυτό που «κρατάει» πάντα ζωντανό το μοτέρ, κάνοντας ευχάριστες και άνετες τις διαδρομές. Mε τη CLA 200 ο προορισμός δεν είναι οι κορυφαίες επιδόσεις. Υπάρχουν οι άλλες εκδόσεις της CLA με ισχυρότερους κινητήρες για αυτό. Όχι ότι εάν θέλετε να κινηθείτε γρήγορα θα σας αρνηθεί καθώς ο κατασκευαστής  αναφέρει τελική ταχύτητα 230 χλμ./ώρα, για τα 0-100 ο χρόνος είναι 8,1 δευτ. και οι εκπομπές 136 γρ./χλμ.

Όσο για την κατανάλωση δε ξεπέρασε τα 8 λίτρα/100 χλμ. σύμφωνα με την ένδειξη του πίνακα οργάνων, έχοντας μάλιστα και τέσσερα οδηγικά προφίλ, Εco, Comfort, Sport, Individual.

Η CLA 200 σε ταξιδεύει με άνεση, έχοντας πολύ υψηλά στάνταρ σε εξοπλισμό, ποιότητα σε υλικά, με τέσσερα οδηγικά προφίλ, Εco, Comfort, Sport, Individual, ηχομόνωση, και πολλές χρωματικές επιλογές για τον εσωτερικό φωτισμό δημιουργώντας την ατμόσφαιρα που σας ταιριάζει.

Οι τιμές για την έκδοση που ξεκινάει η γκάμα της CLA είναι από 42.200 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη