Η Mercedes εμπλουτίζει εξοπλιστικά τις C-Class και GLC, καθώς στη γκάμα τους υπάρχουν αρκετές νέες προσθήκες. Ξεκινάμε με την ενσωμάτωση του συστήματος πολυμέσων MBUX (Mercedes-Benz User Experience) τελευταίας γενιάς που προσφέρει ταχύτερη μετάδοση δεδομένων 5G. Πλέον το σύστημα πολυμέσων επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών από τρίτους παρόχους, οι οποίες λαμβάνονται ασύρματα (over the air) από το “Mercedes me Store”. Τα κύρια εικονίδια στην επανασχεδιασμένη κεντρική οθόνη αφής εμφανίζονται πλέον με πιο απλή και ταξινομημένη μορφή, όπως στα smartphones, δημιουργώντας ένα πιο διαισθητικό περιβάλλον.

Παράλληλα το MBUX Entertainment Package Plus αποτελεί μέρος του προαιρετικού πακέτου Premium Plus. Περιλαμβάνει διαδικτυακό ραδιόφωνο, streaming μουσικής και βίντεο, καθώς και ένα πακέτο δεδομένων από επιλεγμένο τρίτο πάροχο (διάρκειας 12 μηνών).  Σημειώνεται ακόμα ότι το προαιρετικό πακέτο Premium Plus περιλαμβάνει επίσης ηχοσύστημα Burmester 3D με λειτουργία Dolby Atmos.

Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη το σύστημα πολυμέσων MBUX επιτρέπει την εξατομίκευση  στην καμπίνα με αυτοματοποιημένες λειτουργίες. Το πρόγραμμα “Cold Days” για παράδειγμα ενεργοποιεί αυτόματα τη θέρμανση του καθίσματος σε μια συγκεκριμένη εξωτερική θερμοκρασία, ενώ με το “Date Night” ακούγεται ρομαντική μουσική και ο κρυφός ατμοσφαιρικός φωτισμός αλλάζει σε ροζ χρώμα.

Στην παλέτα των C-Class και GLC προστίθεται η νέα γκρι απόχρωση “Manufaktur Alpine Grey”, ενώ η GLC μπορεί να βαφτεί πλέον με τη μεταλλική πράσινη απόχρωση “Verde Silver”.  H γερμανική εταιρεία προσφέρει για πρώτη φορά την επιλογή ενός καλύμματος τιμονιού χωρίς δέρμα. Έτσι, κατόπιν αιτήματος, το εσωτερικό είναι πλέον εντελώς απαλλαγμένο από τη χρήση δέρματος, στο πλαίσιο της βιωσιμότητας.

Ένα ψηφιακό κλειδί οχήματος είναι πλέον διαθέσιμο και για τις GLC SUV και Coupe. Επιτρέπει στον οδηγό να κλειδώνει, να ξεκλειδώνει και να εκκινεί εύκολα το όχημα, έχοντας απλά μαζί τους μια συμβατή συσκευή, ενώ μπορεί να προσφέρει αντίστοιχη πρόσβαση στο όχημά του σε έως και 16 άτομα.

Στην αγορά της Γερμανίας η τιμή για την αναβαθμισμένη Mercedes C-Class με sedan αμάξωμα διαμορφώνεται στα 47.730 ευρώ και με το πρακτικότερο estate αμάξωμα στα 49.515 ευρώ, ενώ η GLC SUV ξεκινάει από 59.809 ευρώ και η GLC Coupe από 62.594 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: