Σε δύο εκδόσεις θα είναι διαθέσιμη η νέα C-Class, ως sedan, αλλά και ως estate. Χαρακτηριστικό της νέας C-Class είναι ο πλήρης εξηλεκτρισμός της. Το γερμανικό μοντέλο διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt σε όλες τις εκδόσεις και με όλους τους διαθέσιμους κινητήρες.

Αυτό αναλαμβάνει να τροφοδοτήσει τα διάφορα υποσυστήματα όταν το αυτοκίνητο ρολάρει και απενεργοποιείται ο θερμικός κινητήρας, ενώ είναι εκείνο που δίνει την απαραίτητη ενέργεια ώστε να εκκινήσει το μοτέρ όταν χρησιμοποιείται το σύστημα Start/Stop.

Η νέα C-Class έχει ανανεωθεί στο μπροστά μέρος, ενώ πίσω τα φώτα πλέον είναι χωρισμένα σε δύο τμήματα, μοιρασμένα στο κυρίως αμάξωμα και την πόρτα του χώρου αποσκευών.

Στο εσωτερικό ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και έχει διαγώνιο 12.3 ιντσών, ενώ η οθόνη του infotainment φτάνει τις 11.9 ίντσες. Η κεντρική οθόνη είναι ελαφρώς στραμμένη προς τον οδηγό, ώστε εκείνος να αποσπά όσο το δυνατό λιγότερο το βλέμμα του από το δρόμο.

Η κεντρική οθόνη αποτελεί ιδιαίτερο σχεδιαστικό στοιχείο και τραβάει το βλέμμα, καθώς το σημείο τοποθέτησης δεν είναι συνηθισμένο.

Στη νέα C-Class, η Mercedes έχει τοποθετήσει τη δεύτερη γενιά του συστήματος πολυμέσων MBUX, μέσω του οποίου ο χρήστης επικοινωνεί με το αυτοκίνητο, κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις και γενικότερα αλληλεπιδρά μαζί του.

Όπως στην πρώτη γενιά του συστήματος, έτσι και στη δεύτερη οι επιβάτες μπορούν να επικοινωνήσουν φωνητικά με το αυτοκίνητο, όμως τώρα αυτό γίνεται με πιο διαισθητικό τρόπο. Σταδιακά, η επικοινωνία ανθρώπου – μηχανής θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, καθώς το αυτοκίνητο θα δέχεται ενημερώσεις μέσω internet.

Όσον αφορά το κιβώτιο ταχυτήτων, όλες οι εκδόσεις διατίθενται με αυτόματο εννέα σχέσεων στον βασικό εξοπλισμό.

Άξιες αναφοράς είναι οι αλλαγές στο σύστημα τετρακίνησης 4MATIC. Πλέον εκτός από το γεγονός ότι συμμετέχουν όλοι οι τροχοί στην κίνηση του αυτοκινήτου, οι πίσω αποκτούν τη δυνατότητα να στρίβουν και εκείνοι, μέχρι και 2.5 μοίρες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τις εκδόσεις της νέας Mercedes C-Class και τις τιμές τους στην Ελλάδα.

Oι τιμές στη χώρα μας

  • C 180 € 45.350
  • C 200 € 51.200
  • C 200 4MATIC € 53.980
  • C 300 € 56.450
  • C 300 4MATIC € 59.895
  • C 220 d € 54.800
  • C 300 d € 58.150