Σχεδόν μαγικά μπορούν να χαρακτηριστούν τα επιτεύγματα των μηχανικών της AMG, καθώς στην κορυφαία έκδοση της C-Class που ετοιμάζουν η ιπποδύναμη θα ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, με τον κινητήρα να είναι μικρότερος από ποτέ.

Για την ακρίβεια θα έχει τους μισούς κυλίνδρους και τον μισό κυβισμό. Δηλαδή από V8 πάμε σε τετρακύλινδρο και από τα 4.0 λίτρα πλέον κατεβαίνουμε στα 2.0 λίτρα. Το V8 σύνολο των 4.0 λίτρων που χρησιμοποιούσε η προηγούμενη C-Class απέδιδε 476 ίππους στην έκδοση C63 και 510 ίππους στη C63 S.

Αν και ακόμα δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τη νέα Mercedes C63, ο Rory Reid, ο οποίος έχει περάσει από την παρουσίαση του Top Gear, ανέφερε ότι η ισχύς της θα φτάνει τους 640 ίππους. Βέβαια πρόκειται για υβριδικό σύστημα, οπότε ένα μέρος αυτής της ισχύος θα οφείλεται στο ηλεκτρικό κομμάτι, όμως ακόμα και τα στοιχεία του βενζινοκινητήρα από μόνα τους είναι εντυπωσιακά.

Αρχικά να πούμε ότι πρόκειται για το ίδιο μοτέρ που συναντάμε και στην A-Class. Εκεί αποδίδει μέχρι και 421 ίππους όμως εδώ οι Γερμανοί μηχανικοί έχουν καταφέρει να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τα στοιχεία του.

Ίσως η σημαντικότερη αλλαγή που έκαναν ήταν ότι τοποθέτησαν ηλεκτρικά turbo. Έτσι, δε θα χρειάζεται να υπάρξει επαρκής ποσότητα και ταχύτητα καυσαερίων για να κινηθεί η φτερωτή, αλλά θα ελέγχεται ηλεκτρονικά η λειτουργία της, ανάλογα με τις ανάγκες. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί μεγαλύτερη ταχύτητα περιστροφής, άρα να αυξηθεί η υπερπλήρωση.

Τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η τελική απόδοση θα ανέβει σε σχέση με τους 421 ίππους που είδαμε στην A-Class.

Όσον αφορά το ηλεκτρικό κομμάτι του υβριδικού συνόλου, σύμφωνα με τον Reid θα μπορεί να προσφέρει περίπου 200 ίππους. Κάπως έτσι φτάνουμε στη συνδυαστική ισχύ των 640 ίππων, η οποία θα έχει αποτέλεσμα η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται μόλις σε 3.7 δευτερόλεπτα.

Πραγματικά μοιάζουν με μαγικά αυτά που πετυχαίνει πλέον η αυτοκινητοβιομηχανία. Μπορεί οι 640 ίπποι να οφείλονται εν μέρει στη συνδρομή του ηλεκτρικού κυκλώματος, όμως και τα στοιχεία του βενζινοκινητήρα από μόνα τους είναι αρκετά να κερδίσουν τις εντυπώσεις.                            

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.