Σήμερα (06/04), η Μεράλ Ακσενέρ έθεσε το «δίλημμα» των επικείμενων εκλογών στην Τουρκία, σε ομιλία της. Συγκεκριμένα, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Θα κληθείτε να επιλέξετε μεταξύ μίας Τουρκίας που φιλοδοξεί να γίνει Βόρεια Κορέα και μίας Τουρκίας που χαίρει μίας δημοκρατίας με ευρωπαϊκά πρότυπα», όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

«Στις εκλογές, θα επιλέξετε μεταξύ της αδερφής ψυχής του Κιμ Γιονγκ Ουν, αυτός εδώ όμως είναι ψηλότερος και της συμμαχίας του έθνους», σημείωσε η Πρόεδρος του Καλού Κόμματος, η οποία «εξαπέλυσε» νέα επίθεση εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα κάνετε μία επιλογή ανάμεσα σε αυτούς που ακολουθούν τα βήματα του Κιμ Γιογκ Ουν και προχωρούν στα ίχνη της πορείας του Κεμάλ Ατατούρκ», κατέληξε η Μεράλ Ακσενέρ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου μία εβδόμαδα, στόχος πυρών είχε γίνει κτήριο που στεγάζει γραφεία του τουρκικού Καλού Κόμματος (IYI) στην Κωνσταντινούπολη, ενώ, σήμερα τα ξημερώματα, σημειώθηκε ένοπλη επίθεση σε γραφεία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στην Κωνσταντινούπολη.

Το IYI της Ακσενέρ συμμετέχει στο μπλοκ έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης που στηρίζουν τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αρχηγό του CHP της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, για υποψήφιο Πρόεδρο, απέναντι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τη 14η Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη: