Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα πρέπει να εξαπολύσει προληπτικό πλήγμα, αν η Δύση δώσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία.

«Υπάρχουν αμετάκλητοι νόμοι του πολέμου. Αν η κατάσταση φθάσει στα πυρηνικά όπλα, θα πρέπει να υπάρξει προληπτικό πλήγμα», τόνισε ο Μεντβέντεφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχει ήδη προειδοποιήσει ότι όσο πιο καταστροφικά είναι τα όπλα με τα οποία η Δύση προμηθεύει την Ουκρανία, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος της «πυρηνικής αποκάλυψης».

Η Ρωσία, η οποία διαθέτει περισσότερα πυρηνικά όπλα από οιοδήποτε άλλο κράτος, έχει επανειλημμένα αναφέρει ότι η Δύση έχει εμπλακεί σ’ έναν πόλεμο δι’ αντιπροσώπων με τη Ρωσία στην Ουκρανία, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη κλιμάκωση της σύρραξης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχουν διαθέσει βοήθεια 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή, τη 24η Φεβρουαρίου 2022.

«Όσο περισσότερα όπλα δίδονται, τόσο περισσότερο επικίνδυνος θα γίνει ο κόσμος. Όσο πιο καταστροφικά είναι αυτά τα όπλα, τόσο πιθανότερο είναι να εξελιχθεί ως σενάριο, αυτό που συνήθως αποκαλείται πυρηνική αποκάλυψη», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας.

Διαβάστε περισσότερα