Σήμερα (23/05), ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι όσο πιο καταστροφικά είναι τα όπλα με τα οποία η Δύση προμηθεύει την Ουκρανία, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος της «πυρηνικής αποκάλυψης».

Η Ρωσία, η οποία διαθέτει περισσότερα πυρηνικά όπλα από οιοδήποτε άλλο κράτος, έχει επανειλημμένα αναφέρει ότι η Δύση έχει εμπλακεί σ’ έναν πόλεμο δι’ αντιπροσώπων με τη Ρωσία στην Ουκρανία, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη κλιμάκωση της σύρραξης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχουν διαθέσει βοήθεια 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή, τη 24η Φεβρουαρίου 2022.

«Όσο περισσότερα όπλα δίδονται, τόσο περισσότερο επικίνδυνος θα γίνει ο κόσμος. Όσο πιο καταστροφικά είναι αυτά τα όπλα, τόσο πιθανότερο είναι να εξελιχθεί ως σενάριο, αυτό που συνήθως αποκαλείται πυρηνική αποκάλυψη», σημείωσε ο πρώην Πρόεδρος και νυν Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μενβέντεφ, μιλώντας σε ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ενώ ταξίδευε με προορισμό το Βιετνάμ.

Η Δύση υποστηρίζει ότι επιθυμεί να βοηθήσει την Ουκρανία με σκοπό την τελική επικράτηση έναντι της Ρωσίας, όμως, επανειλημμένα είχε επιμείνει ότι δε θέλει να «πυροδοτήσει» μία απευθείας αντιπαράθεση μεταξύ της –υποστηριζόμενης από τις Ηνωμένες Πολιτείες– συμμαχίας του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.

Νωρίτερα (23/05), ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι «κατατρόπωσε» μαχητές που είχαν διεισδύσει στην περιοχή Μπέλγκοροντ (σύνορα της Ρωσίας) με τεθωρακισμένα οχήματα, σκοτώνοντας περισσότερους από 70 «Ουκρανούς εθνικιστές» και απωθώντας τους υπόλοιπους, πίσω στην Ουκρανία. Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπογράμμισε ότι οι εισβολείς είναι «αλήτες», οι οποίοι πρέπει να εξολοθρευθούν «όπως οι αρουραίοι».

«Το καθεστώς του Κιέβου έχει την ευθύνη και γενικώς, οι χορηγοί του, στο εξωτερικό, όπως η Ουάσινγκτον και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με τις χώρες που σχετίζονται μαζί τους, σαν τη Μεγάλη Βρετανία και άλλες. Αυτή, είναι η δική τους ευθύνη· άμεση και έμμεση», ολοκλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη: