Μπορεί να συζητάμε για τις μεγάλες γκάφες του Στέφανου Κασσελάκη και τα «βατράχια» που εκστομίζει κατά καιρούς που έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα αποσυσπείρωσης και φυγής σοβαρών στελεχών από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, όμως και στην υποτίθεται «σοβαρή» ομάδα της Αχτσιόγλου, την περιβόητη 6+6 – απορώ γιατί δεν την βγάλανε κατευθείαν ομάδα των 12- τα πράγματα αγγίζουν την φαιδρότητα.

Εχθές συνεδρίασαν 1000 μέλη της ευρύτερης ομάδας υποστηρικτών της Έφης Αχτσιόγλου και η πλειοψηφία είπαν ότι δεν υπάρχει συνθήκη συμβίωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη.

Ουσιαστικά, αποφάσισαν ότι είναι καλύτερο να φύγουν.

Όμως, η Αχτσιόγλου και κανα δύο στελέχη – μεταξύ αυτών και ο Αλέξης Χαρίτσης δεν θεωρούν τώρα την κατάλληλη στιγμή.

Όποιος γνωρίζει, καταλαβαίνει ότι πρόκειται για καιροσκοπική κίνηση αναβολής των αποφάσεων με σκοπό να επιτευχθεί μεγαλύτερη φθορά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν κάποιος δεν συμφωνεί και δεν μπορεί να συμβιώσει με την ηγεσία ενός κόμματος – η οποία ασχέτως της προσωπικότητας Κασσελάκη είναι νόμιμη και εκλεγμένη- σηκώνεται και φεύγει χωρίς περιστροφές.

Ποια είναι η αλήθεια; Η Αχτσιόγλου θέλει να αποκτήσει Κοινοβουλευτική Ομάδα για να έχει τύχη και το εγχείρημά της αποχώρησης διότι χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα θα είναι σαν την «καλαμιά στο κάμπο» μέσα σε μία βουλή 300 ατόμων.

Σε αυτή τη φάση Ομπρέλα + ομάδα Αχτσιόγλου έχουν περίπου 9 άτομα, οπότε αναζητείται άλλος ένας και δεν είναι σίγουρο ότι μπορούν να το βρουν άμεσα.

Ίσως μάλιστα, θα πρέπει να απευθυνθούν σε κάποιον ανεξάρτητο προερχόμενο από άλλο κόμμα για να σχηματίσουν Κ.Ο.

Η Κ.Ο έχει ισχυρά δικαιώματα μέσα στη βουλή καθώς μπορεί να προκαλέσει επίκαιρες ερωτήσεις στον Πρωθυπουργό, δικαίωμα ομιλίας στις συζητήσεις πολιτικών αρχηγών, δικά της γραφεία στην Βουλή κ.α.

Και φυσικά το πιο ουσιαστικό είναι ότι με την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση μπορεί πιο εύκολα να αναδείξει τις θέσεις της όταν μάλιστα ο σκοπός είναι να κατέβει στις ευρωεκλογές.

Επίσης, είναι ιδιαιτέρως υποκριτικό ο Νάσος Ηλιόπουλος να επικαλείται τον βούρκο που υπάρχει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, ενώ πριν δεν υπήρχε…

Φυσικά εννοούσε, την ομάδα των τρολ της υπόγας που του επιτέθηκε, όμως, τόσο καιρό που ήταν εκπρόσωπος τύπου μια χαρά τον υπηρέτησε…

Από την άλλη, έστω και έτσι, η φυγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη και θα δούμε τι θα πράξει το επόμενο διάστημα.

Όμως, ειλικρινά φτάνει τα όρια της φαιδρότητας αυτός ο συνεχής αναστοχασμός για το πώς και πότε θα φύγει η ομάδα της Αχτσιόγλου όταν παραδέχονται ότι δεν υπάρχει συμβίωση με τον Κασσελάκη.

Άρα λοιπόν, τόσο η νέα ηγεσία όσο και η αντιπολίτευσή της χαρακτηρίζονται από πολιτική μωρία και ανωριμότητα.

Διαβάστε ακόμη: